• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Президентът на Таджикистан призова населението да се запасява с вода и храна

Президентът на Таджикистан призова населението да се запасява с вода и храна

/КРОСС/ Президентът на Таджикистан Емомали Рахмон призова сънародниците си да се запасяват с вода и храна във връзка с очакванията за слаба реколта. Това държавният глава казал днес на разширено заседание на правителството на страната, съобщиха от пресслужбата на държавния глава, съобщи Lenta.ru.

Рахмон напомни за слабите валежи от сняг през зимата и настъпването на ранна пролет, поради което има вероятност от засушаване, а оттам - и опасност от слаба реколта. В тази връзка към населението е отправена препоръка да се постарае да се подсигури със запаси от вода там, където това е възможно, и да натрупа и хранителни запаси, допълват от пресслужбата.

Рахмон отправи призив към шефовете на селскостопански предприятия да използват наличните водни ресурси, за да поливат още сега обилно селскостопанските култури, овощните градини, насажденията и лозята.

Таджикистан е една от най-бедните държави в света, поради което властите се стремят по всякакъв начин да привличат в страната парични средства отвсякъде. На 10 февруари на осъдените за подкупи и за сексуални престъпления е разрешено да излизат от затворите след заплащане. В началото на миналия месец в Таджикистан влезе в сила забрана за превеждане на средства в руски рубли. Средствата може да бъдат получавани само в националната валута. От декември 2015 г., поради кризата с наличност на чуждестранна валута, националната банка на страната прие решение за затваряне на всички обменни бюра. Сега гражданите и предприятията, които имат нужда от чужда валута, трябва да се обръщат към банката.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.