• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Т. Тагарев: Няма промяна в средата за сигурност, която да налага провеждането на КСНС

Т. Тагарев: Няма промяна в средата за сигурност, която да налага провеждането на КСНС

/КРОСС/ Няма някаква промяна в средата за сигурност, която да налага провеждането на Консултативен съвет по националната сигурност по същите въпроси, каза служебният министър на отбраната Тодор Тагарев в интервю за БНТ. „За всички нас е важно основните политически играчи да се обединят върху консенсусно виждане за състоянието на армията", заяви той.

Що се отнася до идеята чужди самолети да охраняват българското въздушно пространство, Тагарев заяви, че можем да излезем от тази ситуация, но това ще е само в краткосрочен план. Програмата за развитие на отбранителните способности не дава трайно решение на този проблем, посочи той. „В нея не се вижда процедура по придобиване на нов тип боен самолет в следващите три-четири години. Дори Министерски съвет да избере още утре доставчик за нов самолет, ще минат пет-шест години, преди да можем да разчитаме той да охранява въздушното ни пространство", посочи бившият военен министър. „Не мисля, че имаме толкова гореща липса на пари. Много пъти са давани десетки милиони за едно или за друго. Единствено за армията не са отпускани никакви средства. Един договор за поръчка на самолети ще се изплаща с години", каза още Тагарев.

Той коментира и казуса около Закона за военното разузнаване, който налага сегашният му шеф да бъде сменен, тъй като не отговаря на новите изисквания, записани в него. Според него има интереси Йордан Бакалов да бъде сменен. „Текстът бе предложен от БСП и подкрепен от част от депутатите от ГЕРБ. Това е идея с цел Бакалов да бъде сменен", подчерта Тагарев. „Военните са свикнали цивилни да ги ръководят. Същото е и със службата", посочи той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

кой си ти бе?

05.10.2015 23:59:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.