• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Иван Таков: Затварянето на бул. „Витоша“ в отсечката от ул. „Алабин“ до бул. „Ал. Стамболийски“ създаде транспортен хаос

Иван Таков: Затварянето на бул. „Витоша“ в отсечката от ул. „Алабин“ до бул. „Ал. Стамболийски“ създаде транспортен хаос

/КРОСС/ Мислех си, че след велоалеята на „Г. С. Раковски", по-голямо транспортно безумие не можем да сътворим. Видно, че след две седмици затваряне на отсечката от ул. „Алабин" до бул. „Ал. Стамболийски" на бул. „Витоша", въпреки уверенията от зам.-кмета по транспорт, че са правени симулации, че това няма да се отрази на движението, видно е, че това решение е на парче.

Това каза общинският съветник от БСП-София Иван Таков по време на заседанието на Столичния общински съвет , предава Агенция „Фокус". „Освен, че решението не донесе нищо позитивно на този етап, създаде изключителен транспортен хаос.

Не можеш да имаш пешеходна улица, по която вървят трамваи. Това решение създаде транспортен проблем. Не сме срещу пешеходните зони, но това не трябва да се прави на парче", заяви Таков.

По думите му дори това трасе не се ползва от пешеходците. „Създаде се изключителен хаос. Не го правим на проблем заради „Позитано". Не е срамно да си признаем, че сме допуснали грешка и да помислим за по-цялостна концепция", каза още Таков.

Председателят на СОС Елен Герджиков добави, че наистина всяко начало е трудно.
Председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева заяви, че решението не е на парче, защото имат цялостна визия за това как се развива пешеходната зона.

„Хората с удоволствие се възползват от това, че могат да преминават свободно, без да чакат на светофара при пл. „Св. Неделя", каза още Малина Едрева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.