• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Теленор мамят с двойни сметки за телефон

Теленор мамят с двойни сметки за телефон

/КРОСС/С двойни месечни такси товари абонатите си скандинавската мобилна компания „Теленор", пише retro.bg. Клиентка се оплака на редакционния телефон на Час Пик, че е била ужилена да плати два пъти такси в края на месеца. „Винаги когато минавам на друг план ми скрояват тоя номер, така беше и при Глобул", оплака се г-жа Томова. Преди няколко дни тя отишла в офис на компанията, където любезно й предложили уж по-изгоден мобилен план.

Бързане

„Договорът ми изтичаше до края на януари. Качих кръвното, когато ме накараха да платя дължимата такса по новия договор, а после някакви пари и по-стария. Реално не е редно, защото ползвам една и съща услуга", разказва възрастната жена, която много късно разбрала, че се е минала. Тя поясни, че когато се оплакала служителка й обяснила, че проблемът идвал, защото е подписала след датата на фактурирането по стария си договор. „Каквото и да е на мой гръб е станало", заключи възрастната дама.

Другата порочна практика, която се прилагала от почти всички мобилни оператори било предлагане на безплатни устройства или телевизия само с обаждане от оператор. Той омайвал хората с обещания за безплатен телефон или лаптоп с уж някаква незабележима разлика в месечната такса. Скандалното в случая обаче било, че устното съгласие се считало все едно заместващо физическия подпис. Иначе човек можел да се откаже от услугата в 7-дневен срок в противен случай се задействал нов договор с лични данни на база стария със съответния оператор.

„По принцип трябва да дойде куриер на място, за подпишете договора. За пръв път чуваме за такава практика", коментира неофициално служител в офис на една от мобилните компании.

Прескъпо „да"

Хора обаче се оплакват в интернет-форуми , че с едно „да" са подписали по телефона, а после са останали с пръст в уста, когато им пристигали месечните такси. На всичкото отгоре „услужливо" операторът премълчал някои скрити тарифи, като уж допълнителен, но платен интернет, който после лъсвал в сметката.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не са само норвежците, Мтел са същите! Абсолютно същото правят и със сумите по Примите. Не знам как е при Виваком. Явно са решили, зорлем да преминем на договори.

19.03.2016 00:11:51

А. Симеонов

Тези норвежци са толкова лакоми и нагли. Първото нещо, което направиха е да увеличат драстично цените на разговорите в рооминг на предплатените карти. После измислиха да взимат всички пари от картата, ако не си заредил за 6 или 10 лв. Махам се от тях!

17.03.2016 19:15:34

Анонимен

Глобул бяха по коректни, общо взето....

17.03.2016 17:25:28

Анонимен

Мили хора, устното съгласие е договор. Време е българските юристи да си размърдат задниците и да образоват хората, какво ни е натресла демокрацията. Никога не казвай да, докато не помислиш сто пъти!

17.03.2016 15:53:55

Анонимен

Мили хора, устното съгласие е договор. Време е българските юристи да си размърдат задниците и да образоват хората, какво ни е натресла демокрацията. Никога не казвай да, докато не помислиш сто пъти!

17.03.2016 15:53:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.