• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Танчев: Нужно е стабилно правителство за максимално дълъг период

Танчев: Нужно е стабилно правителство за максимално дълъг период

/КРОСС/ "Българският демократичен център (БДЦ) (името на парламентарната група на ББЦ в парламента бел.ред.) не е отстъпил от позицията, изказана веднага след изборите, че трябва да се направи едно адекватно, предвидимо и стабилно правителство за възможно най-дългия и позволен от Конституцията срок - 4 години." Това каза Светлин Танчев - председател на ПГ „Български демократичен център" след срещата в Народното събрание на ГЕРБ с лидерите на парламентарните групи.

Според него днешната среща е знак, че ГЕРБ търси подкрепа и от БДЦ, което по думите му, е позитивният подход.

„Това, което виждаме днес от позицията на ГЕРБ - търсенето на диалогичност и подкрепянето на адекватни политики, смятаме, че е нормално, и ако по този начин вървят нещата в диалог и градивност, мисля че наистина може да се получи едно стабилно управление", изрази надежда Танчев и припомни, че формацията вече е заявила, че е готова да подкрепи правителство, без да извива ръце за конкретни фигури, а чрез обединяване около конкретни политики.

Лидерът на парламентарната група на БДЦ коментира и казуса КТБ, който е бил обсъден също по време на срещата с ГЕРБ.

„Обсъдихме, че е належащо да се вземат някакви мерки. В момента има инвеститор, който проявява интерес, но има нужда от срок, в който да си проведе своя „due diligence", което означава, че изнесеният в момента от квесторите доклад не е достатъчно задоволителен, за да се вземе инвестиционна преценка и е нужно време самият инвеститор да провери обстоятелствата и фактите, за да направи преценка. Бихме подкрепили решение да се позволи това нещо да се случи", обясни лидерът на парламентарната група на БДЦ.

Танчев съобщи още, че по време на лидерската среща всички са били единодушни, че е неизбежна оставката на Иван Искров.

По думите му обаче, това трябва да се направи разумно, за да не се влоши допълнително ситуацията и да се вземе решение, което да минимализира загубите за държавата.

Според Танчев би било лекомислено да се махне ръководството на БНБ, ако няма стабилна кандидатура и стратегия за това какво трябва да се направи.

„В момента трябва да излъчваме стабилност и предвидимост към Европа", обясни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.