• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

РБ с кандидати за кметове и общински съветници на възможно най-много места

РБ с кандидати за кметове и общински съветници на възможно най-много места

/КРОСС/ Реформатоският блок има амбиция да издигне кандидати за кметове и общински съветници на максимално много места. Обединяваме се около единни кандидатури в рамките на Блока, каза заместник-председателят на „Движение България на гражданите" от РБ и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента Димитър Танев на брифинг в Бургас, който даде съвместно с народния представител от РБ (СДС) Костадин Марков, съобщава пресцентърът на ДБГ.

Реформаторският блок вече два пъти се яви заедно на избори, ще го направим и този път. С всички колеги работим за максимална консолидация в рамките на Блока, категоричен е Танев.

От местната организация на ДБГ заявиха, че Блокът в Бургас вече обсъжда конкретни имена и подчертаха, че РБ ще излезе с 13 кандидатури във всички общини на Бургас. Вече имаме седем твърди кандидатури, а в много населени места има и по повече от един кандидат, съобщиха още реформаторите в Бургас.

Димитър Танев е категоричен, че за изминалите два месеца е постигнато стабилно мнозинство в парламента, което е гарант за реформите. Много от мерките в Управленската програма са на Реформаторския блок, посочи той.

РБ е както гарант за реформи, така и разумният коректив, когато се наложи, каза той и припомни казуса с КТБ.
Подкрепихме и държавния бюджет за 2015 г., защото бяха изпълнени нашите десни условия - да няма нови данъци, бюджетният дефицит да е до 3 %, а разходите - до 40 % от БВП, подчерта още Танев. Той припомни също, че Реформаторите не позволиха данък лихва да се увеличи от 8 на 10 %, а в дебата за пенсионната реформа поставиха въпроса, че промените не трябва да се правят в 12 без 5 и без дебат.

Той изброи ключовите реформи в публичните сектори, които вече са задвижени, сред които приемането на стратегията за висше образование, разглеждането на новия Закон за училищно образование, който ще се гледа в парламента следващата седмица, въвеждането на електронните здравни карти и трите пакета за организация на здравната помощ.

Танев подчерта, че проектоизменението в Закона за администрацията, което въвежда изискване за висше образовани на високите държавни длъжности е именно на РБ.
Вдигането на прага за регистрация на фирмите по ДДС от 50 на 200 хил. лв. се предлага от РБ и вероятно по него ще има тежък дебат, но Реформаторите държат да се облекчи бизнесът и той да поеме глътка въздух, посочи Танев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.