• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Десислава Танева: Плащанията вървят, няма спряна програма

Десислава Танева: Плащанията вървят, няма спряна програма

/КРОСС/ Програмата за развитие на селските райони нито е спряна, нито има изискани 1.1 млрд лева. Това заяви от парламентарната трибуна министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която дойде в парламента, за да вземе участие в дебата във връзка с твърденията на „БСП Лява България", че страната ни е заплашена от загуба на средства по Програмата за развитие на селските райони.

За доказателство, че програмата не е спряна, министър Танева предостави на народните представители платежни нареждания от тази сутрин, с които са възстановени над 100 млн. лева от разплатените по програмата средства.

„Когато за първи път се появи информацията, междувременно ние изплатихме нови 56 млн. лева", уточни Танева.

„От дата на писмото през месец април до сега, по ПРСР са разплатени близо 200 млн. лева. Можеха ли тези плащания да бъдат извършени, можеше ли тази сутрин да бъдат възстановени от ЕК пари, платени по програмата, ако тя беше спряна?", попита риторично министърът на земеделието.

"Земеделието е национален интерес, трябва да се придържаме към фактите", призова тя.

„Аз като отговорник за земеделската политика, когато бях опозиция на кабинета „Орешарски", не си позволих от тази трибуна да говоря неща, които не са свързани с реалността", посочи министър Танева. По думите ѝ земеделието е национална политика, а подобни сигнали създават силно притеснение в земеделската общност.

„Ние сме българи, трябва ли дребните ни политически амбиции да стават повод да бъде компрометирано доверието на българската земеделска общност?", попита земеделският министър.

„Когато сме в Общността и сме поели задължения, ние следваме пътища, от които няма как да се изкривяваме, независимият дали някой от ГЕРБ, БСП или ДПС. Трябва да осъзнаем това. В противен случай ние вредим на държавата си и не трябва да се учудваме от ниската избирателна активност. Не трябва да се учудваме, че контролираният вот става повече, ако нашият манталитет, на политиците, е да говорим лъжи, за да вземем краткосрочен политически дивидент", коментира още Танева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Тези пл нареждания

удостоверяват възстановяване от една сметка на ДФ З по друга сметка на ДФЗ в лв/ съгл.правила за отчетност/ не удостоверяват превод от ЕК към валутна сметка в БГ,така че ...?-те си остават ???

15.06.2016 13:00:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.