• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Глобата за офшорки с ниви остава

Глобата за офшорки с ниви остава

/КРОСС/ „Магарета, катъри и мулета станаха най-търсените животни, за да може собственици на пасища, мери и ливади без животни да ги ползват. Питам - следва ли законодателят да дава предимство на магаретата, мулетата и катърите, да ги осигурява с такъв фонд, за да получават субсидии?", заяви земеделският министър Десислава Танева от парламентарната трибуна, при второто четене на промените в Закона за опазване на земеделските земи. 

Коментарът на Танева бе по повод текстове, според които стопаните с коне и магарета имат право да ползват пасища и мери. При окончателното гласуване тази възможност бе отхвърлена. Според Танева тези животни са за домакински нужди на дребни стопани по селата и не са доходоносни за земеделието.

Депутатите не гласуваха първоначалното предложение за отлагане на глобите за офшорки, които имат земи у нас, до 1 октомври 2017 година. Текстът бе внесен от депутата от АБВ Иван Станков и дори бе приет от земеделската комисия на парламента, въпреки че бе направен по време на заседанието, без да е представен предварително писмен вид.

При днешното гласуване в пленарна зала обаче председателката на парламента Цецка Цачева заяви, че този текст е отпаднал и няма да бъде гласуван.

Оказа се, че това е станало миналата седмица, на извънредно заседание на комисията по земеделие, която е направила ново обсъждане на промените в закона. На него самият Станков заявил, че не поддържа предложението си и то е отпаднало от внесените в пленарна зала окончателни промени. В петък в зала Станков заяви, че предложението му не ангажира парламентарната група на АБВ.

Чрез преходните и заключителните разпоредби на закона за земеделските земи в петък депутатите промениха Закона за енергетиката и спряха преференциалните цени за ток, произвеждан от оборски тор. Председателят на комисията по енергетика Делян Добрев от ГЕРБ обясни, че високите цени ще важат за мощности, присъединени до края на тази година. По-рано през ноември земеделската комисия отхвърли скъсяването на срока. То обаче беше подкрепено в пленарна зала. Според Мартин Димитров от Реформаторския блок така НЕК ще пести почти 200 млн. лв. на година.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.