• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Антонио Таяни е новият председател на Европейския парламент

Антонио Таяни е новият председател на Европейския парламент

/КРОСС/Европейският парламент е избрал италианеца Антонио Таяни /ЕНП/ за свой следващ председател, който да наследи Мартин Шулц, предаде NewEurope.
Таяни бе избран на четвърти кръг на изборите след като на първите три кръга не бе постигнато абсолютно мнозинство. На окончателното гласуване Таяни победи Джани Питела с 351 на 282 гласа
Таяни бе европейски комисар по транспорта 2008-2010 и по въпросите на промишлеността и предприемачеството 2010-2014 г. Беше зам.-председател на Еврокомисията.
Завършил е юридическия факултет на университета Ла Сапиенца в Рим, работал в като журналист. В Европарламента беше избран като представител на "Напред, Италия» на Берлускони. През 2008 смени Франко Фратини като представител на Италия в Еврокомисията.
В изявление преди избора, Таяни подчерта, че основните му приоритети ще бъдат миграцията и увеличението на заетостта.
"Европейският съюз се намира в бурни води. След две кризи с еврото дойдоха кризите с бежанците и със сигурността. Европейските граждани очакват от нас да отговорим на това", се казва в изявлението на Таяни.
Той призна, че в Европейския парламент не винаги се постига съгласие. "Всички сме наясно, че трябва да намерим решения. Тези решения няма да бъдат намерени в повече и повече Европа, нито във взривяването на европейския проект. Не е работа на председателя на Европейския парламент да поставя такъв дневен ред. Това е работа на вас, евродепутатите. Вие заедно решавате в каква посока ще поемем и как ще оформим тези промени", заяви Таяни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.