• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Шофьори блокираха магистрала на френско-белгийската граница заради пакета "Макрон"

Шофьори блокираха магистрала на френско-белгийската граница заради пакета "Макрон"

/КРОСС/ Магистрала на границата между Франция и Белгия тази сутрин бе блокирана от шофьори на тирове, предизвиквайки километрични задръствания. Протестната акция е по призива на профсъюзите, които настояват за отмяна на "скандалната" по думите им европейска реформа на международните превози, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

Синдикалната акция, която се провежда на магистрала Е17 на граничния пункт в Рекем, продължи близо час и половина, уточни говорител на белгийската полиция. Други акции са предвидени през тази седмица във Франция, Холандия и Италия, уточниха синдикатите в навечерието на гласуване в европарламента на реформа, станала известна като пакета "Макрон".

"Направените предложения са скандални и са истинска заплаха за сигурността на всички, които използват пътя", коментира Франк Морелс, президент на Белгийския съюз на заетите в транспорта и на Европейската федерация на транспортните работници.

Синдикатите са обезпокоени най-вече от промяна на правилата за продължителността на работното време и почивките и се страхуват, че евродепутатите могат да одобрят седмична почивка в кабината, припомня АФП.

Български превозвачи се готвят за протест срещу реформата в Брюксел на 10 януари. Същия ден евродепутатите от транспортната комисия ще обсъждат т.нар. пакет "Мобилност 1".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не е задължително българските шофьори да идват чак до България. Всяко посолство е българска територия и ако се уреди въпросът, шофьорите ще си получават съответния документ от посолството.

07.01.2019 23:28:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.