• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Проф. Чуков: 35 са химическите атаки в Сирия от 2013 г. до днес

Проф. Чуков: 35 са химическите атаки в Сирия от 2013 г. до днес

/КРОСС/ По данни на ООН, от 2013 г., когато беше тази историческата, първата атака с химическо оръжие пак в Гута - тогава, когато Барак Обама, между другото е обект на обвинения от страна на Доналд Тръмп, че ако той тогава би предприел атака срещу Башар Асад, "животното Башар Асад" нямало да бъде на място, т.е. щял да бъде в миналото. Но мисълта ми е, че 35 са химическите атаки в Сирия от 2013 г. до сега. Това заяви арабистът професор Владимир Чуков по повод ситуацията в Сирия и извънредното заседание на Съвета за сигурност на ООН.

"Няма как СС на ООН, като най-отговорния орган на универсалната международна организация да не вземе никаква реакция - това са десетки хиляди хора, които са избити. Днес излезе една много интересна карта - къде, с какъв газ е било извършено нападението, като към ООН до миналата година имаше една работна група за разследване на определяне на химическите атаки. С руско вето тази група обаче вече не съществува. От 2015 до 2016 г. тази група се занимаваше с 3 химически атаки и Русия реши, че тази група е много политизирана и в момента просто тя не съществува", каза още той.

"Вчерашното заседание на СС на ООН беше тестване на руското настроение дали биха желали да бъде възстановена тази група. Защото, ако тази група има химическа атака, това автоматично по силата на чл. 7 субекта, който го е изстрелял, той трябва да бъде обект и на военен удар", допълни проф. Чуков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Лъжа, повторена 35 пъти, става ли истина.

10.04.2018 23:44:05

Анонимен

Чуков, ясно е, че искаш да се харесаш на силните на деня, но сервилността никога не е била добродетел ...

10.04.2018 18:36:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.