• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Общинският съвет в Ловеч гласува за театър „Стефан Данаилов“

Общинският съвет в Ловеч гласува за театър „Стефан Данаилов“

/КРОСС/ На днешното си заседание Общинският съвет в Ловеч ще обсъжда и гласува предложението внесено от група съветници от БСП драматичния театър в града да носи името на Стефан Данаилов. Драматичният театър в Ловеч е създаден преди 50 години. Той е държавен.

„Първо, че е един от любимите актьори на България. Изключителна личност, изградил незабравими образи в киното в театъра. Уважаван от всички българи. Съща така, че неговата майка Евдокия Данаилова е родена в Ловеч, че Стефан е прекарал част от детството си в града на люляците", каза Доротея Цанкова, един от вносителите на предложението ловешкия театър да носи името на Стефан Данаилов.

Предложението е изпратено до Министерството на културата.

„Част от предложението ни беше да се гласува гражданите на град Ловеч през сайта на общината вероятно да гласуват да се избере подходящо име. Безспорен е авторитетът на професор Стефан Данаилов. Той е легенда за българския театър и кино. Вероятно могат да се гласуват и други варианти, но това при всички положения не е решение, което може ръководството на драматичния театър в Ловеч да вземе. Това може само на доста по-високо ниво да се реши и предполагам, когато му дойде времето ще бъде взето решението", каза Биляна Петрова, директор на драматичния театър в Ловеч.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова коментира, че смъртта на Стефан Данаилов е голяма загуба за българския театър и за българското изкуство.

„Мисля, че предложението, което е направено от няколко общински съветници представлява едно заиграване по скоро с неговото име, защото театърът е държавна собственост и принципал е министърът на културата. Нашето участие би могло да се сведе до това да отправим предложение до него за именуване на театъра, но пък трябва да съобразим и основанията за това. Дали за развитието на театъра точно той има принос, дали за последните му успехи има някаква роля. Разбира се, че няма", допълни Корнелия Маринова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Цанков

Тази другарка Доротея Цанкова защо не предложи театъра да се казва на любовника и Димитър Горов !!!

30.01.2020 11:43:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.