• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Световна технология за пречистване на водката се прилага у нас

Световна технология за пречистване на водката се прилага у нас

/КРОСС/Българите ще бъдат сред малкото привилегировани в света консуматори на водка, които ще могат да опитат най-съвременна технология за пречистване на високоалкохолната напитка посредством благородния метал и един от най-силните катализатори - платината. Технологията на производство е въведена в началото на годината у нас в широко известна наша марка, отличително разпознаваема с концепцията си за парти, купон и добро настроение и търсена заради качеството й на 83 пазара в света. Иновационната филтрация е вече в търговската мрежа, докато международните партньори на марката ще се запознаят с нея на ексклузивното й световно представяне в Кан, Франция, през октомври тази година, но ще имат възможността да я въведат на своите пазари през 2017 г.

Технолози разясняват, че пречистването се случва чрез филтърни елементи, в които е дозиран активен въглен с имплантирана пластина вътре в активните центрове. През тях минава готовата напитка, като потокът или скоростта на преминаване на течността и времето се определя от технологичния екип органолептично (дегустационно) и чрез химични анализи на различни показатели в акредитираната лаборатория на производителя. Платината е бъдещето в производството на водка в световен план, а към момента е най-съвременната технология за обработка и пречистване.

Инвестицията в иновативния метод е значителна и непосилна за повечето производители, но е оправдана за марки, които имат голямо разпространение на международните пазари. Не е известно друга марка у нас да притежава тази технология за постигане на съвършено качество, а на световната сцена водките, пречистени от платина, се броят на пръсти. Досега водка Flirt бе сред малкото собственици на патент за сребърна филтрация, определяна като най-добра до момента. Ефикасността на метода бе доказан и пример за това са множеството международни награди, които водката печели под името Flirt Silver Filtered. Затова производителите й правят нова крачка напред, вкарвайки в технологията на производството платинената филтрация, с която Flirt Platinum Filtered ще бъде достоен конкурент на високия клас водки в световен план.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

бети

в България се произвежда много качествен алкохол, заблуда е, че всичко на пазара е менте

07.06.2016 17:32:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.