• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Военномедицинските достижения на Русия бяха представени пред Путин

Военномедицинските достижения на Русия бяха представени пред Путин

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин разгледа научните разработки в областта на медицината по време на посещението си във военно-иновационния технополис " ЭРА". Медицинското учреждение може да изпрати в технополиса снимки на пациента, по които на 3D принтер да се направи триизмерен модел, позволяващ да се определи заболяването и методите на лечение. Пред президента беше демонстрирана и специална платформа за сапьорски боти. Тя поема удара на взривната вълна и не позволява силата ѝ изцяло да достигне краката на човека.

Държавният глава разгледа лабораторията за създаване на биопрепарати за медицината и промишлеността. Разказаха му за изследванията на генома, които се провеждат в технополиса. "Трябва да се привличат специалисти. Имаме определени постижения, но трябва да направим още много", каза Путин след обиколката.

Технополисът беше създаден по указ на президента от 25 юни 2018 година. Строителството на първата част отне 155 дни, съобщават руски медии. Технополис "ЭРА" трябва да ускори разработката и внедряването на пробивни технологии в отбранителния сектор, да създаде инфраструктура за успешното взаимодействие на научни, образователни и индустриални организации. В задачите влиза и реализация на програма за млади учени в редиците на руските Въоръжени сили. Към момента в лабораторния клъстер са разположени 37 предприятия, включително "Калашников", "Сухой" и пр. В технополиса са сформирани и работят четири научни роти, в които служат 160 военни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.