• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Телепортацията става факт до до 2080 година

Телепортацията става факт до до 2080 година

/КРОСС/ Физици от Императорския колеж в Лондон и университета в Глазгоу предсказаха, че "научнофантастичните технологии" като тези в "Стар трек", "Междузвездни войни" и "Хари Потър" вероятно ще станат научен факт в живота на сегашните ученици.

В изследване на водещи британски учени и младежи от 11 до 16-годишна възраст, поръчано от "Дъ Биг Бенг Феър", изследователите заявили, че телепортацията може да стане ежедневна дейност до 2080 г. Децата, участвали в изследването, заявили, че пътуването във времето може да стане факт до 63 години, но учените не са толкова оптимистично настроени. Колин Стюарт, автор на книгата "Големите въпроси в науката", счита, че до 2100 г. хората ще могат да скачат напред, за да видят бъдещето си. Това е само след 85 години.

"Пътуването в бъдещето вече беше постигнато, но само в малки мащаби. Рекордът е 0,02 секунди, поставен от космонавта Сергей Крикальов. Макар че това не звучи твърде впечатляващо, то показва, че пътуването в бъдещето е възможно", казва Стюарт. "Бих казал, че гледаме към 2100-та година като много оптимистична времева рамка за пътуване със седмици в бъдещето", допълва той.

Но телепортацията може да стане нещо нормално до 2080 г., счита д-р Мери Жакилин Ромеро от Училището по физика и астрономия към университета в Глазгоу.

"Телепортирането на човек атом по атом ще бъде много трудно..., но може би развитията в химията или молекулярната биология ще ни позволят да го направим по-бързо. Хубавото в телепортацията е, че няма основен закон, който да ни казва какво не може да се направи и с напредъка на технологиите смятам, че телепортацията, която виждаме във филмите, ще стане факт до 2080 г.", допълва тя. Ромеро казва, че физиците са постигнали надеждна телепортация, но до момента това било направено само с електрони, пише TemaDaily.

Но само до 15 години можем да се сдобием с плащове-невидимки в стила на Хари Потър и да ходим на ваканция в Космоса. Проф. Карл Филипс от Императорския колеж в Лондон казва: "Един от начините да създадем "плащ-невидимка" е да използваме адаптивен камуфлаж, включващ вземането на слой от задната част на предмет или човек и прожектирането му отпред за създаване на илюзията за изчезване". С развитията като 3D принтирането, позволяващо ни да създадем невъзможни преди време материали, напълно е възможно да видим плащове-невидимки като на Хари Потър в идните 10-20 години убеден е той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.