• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Ирландска компания с 400-годишна история стъпи на българския пазар за храни. Събра над 30 топ готвачи на представянето си

Ирландска компания с 400-годишна история стъпи на българския пазар за храни. Събра над 30 топ готвачи на представянето си

/КРОСС/ Ирландска компания с 400-годишна история вече е на българския пазар за хранителни продукти. Hayles Fine Foods е производител на месо, месни продукти и сирене чедър.

Представянето на компанията се проведе в резиденцията на посланика на Република Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс. На него присъстваха над 30 топ готвачи от кулинарни училища, 4 и 5-звездни хотели, собственици и готвачи от популярни заведения в София.

Компанията бе представена пред българската публика от Пол Хейлс - наследник на фамилията, която започва да се занимава с фермерство още преди 4 века. Именно той извършва селекцията за месото на българския пазар. А компанията вече предлага у нас висококачествени агнешко и телешко месо, сирене чедър и масло от традиционните ирландски породи Абърдийн ангъс, Херефорд, Галоуей, Лимузин и Симентал. Всички продукти са сертифицирани от Ирландския съвет по храните Bord Bia и носят знака на висококачествени храни в Ирландия.

По време на събитието продуктите презентираха работилият в редица известни български и чуждстранни ресторанти, с опит от над 23 години, шеф готвач Николай Димов и младата кулинарна надежда и издател на сайта  kulinaria.net Нина Тодорова. Те приготвиха изискани ястия от телешко и агнешко месо по традиционни ирландски рецепти.

Продуктите на Hayles Fine Foods ще бъдат лесно достъпни, като всеки желаещ да си закупи качествено телешко или агнешко, ще може да го направи през интернет.

„Много скоро продуктите ни ще могат да бъдат поръчвани чрез платформата за онлайн продажби на www.haylesfoods.com. Българските потребители ще могат да опитат първокласно телешко и агнешко месо на достъпни цени. В сайта ще публикуваме и рецепти като по този начин искаме да обогатим познанията на българите как лесно да приготвят телешко", обяви Пол Хейлс.

По време на презентацията той коментира, че от престоя си в страната той е забелязал, че много хора се интересуват да намерят качествено телешко, но то не е особено разпространено в България, заради което ще се радва да го популяризира с продуктите от семейната компания.

Н.Пр. Майкъл Форбс също приветства стъпването на пазара на новата компания.

„Ирландия е позната в България най-вече със своето уиски. Много се радвам, че вече ще има възможност да ни опознаете и с друг характерен продукт за страната ни", коментира посланик Форбс и призова гостите да се хранят „добре".

А Ирландия държи именно на качеството на храните. Страната е известна с иновациите си в областта на безопасността на храните и устойчивото земеделие. Уникалната програма Origin Green за развитие и устойчивост, разработена от Ирландския съвет по храните, демонстрира ангажимента на ирландските производители на храни и напиткида работят по устойчив начин за здравословно хранене.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.