• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Антимафиоти с нов удар срещу кабелните пирати в Кърджали

Антимафиоти с нов удар срещу кабелните пирати в Кърджали

/КРОСС/ Антимафиоти нанесоха удар срещу кабелните пирати. След разследване е установено нерегламентирано разпространение на редица телевизионни програми без необходимото по закон съгласие на провоносителите. Акцията е извършена под ръководството на Районна прокуратура - Кърджали.
В периода 20-22.01.2020г. служители на специализиран отдел „Киберпрестъпност" при ГДБОП-МВР, заедно с Дирекция „Жандармерия" -ГДНП, експерти от Министерството на културата, Комисията за регулиране на съобщенията и НАП, извършиха проверки на дейността на два интернет доставчика, опериращи на територията на област Кърджали.

Предмет на проверката бе установяването на нерегламентирано разпространение на редица телевизионни програми без необходимото по закон съгласие на правоносителите. В хода на проверката е констатирано разминаване между брой абонати и сключени договори с крайни потребители. Иззети са множество документи и компютърно-информационни данни, касаещи дейността на дружествата по отношение на предоставяне на телевизионни програми и финансовата дейност на дружествата.

По случая са образувани две досъдебни производства за извършени престъпления против интелектуалната собственост. Констативни протоколи са били съставени и от присъстващите на проверката НАП, КРС и Министерството на културата.

Проведените операции са част от стратегията на държавата за засилено противодействие на нарушенията на правата върху обекти на интелектуалната собственост и извеждане на дружествата опериращи в сферата на предоставянето на телевизионни програми до краен потребител от т.нар. "сив" сектор, с което се нанасят огромни финансови щети не само на правоносителите, но и на бюджета на страната.
През последните две години страната ни бе извадена от негативния наблюдателен списък „Специален 301" на Департамента по търговия на САЩ като резултат от координираните съвместните действия между МВР и Прокуратурата на Република България за противодействие на този вид престъпна дейност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.