• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

LG навлиза в нови територии с гамата за 2017 г. Super uhd телевизори снабдени с технологията Nano Cell

LG навлиза в нови територии с гамата за 2017 г. Super uhd телевизори снабдени с технологията Nano Cell

/КРОСС/Телевизорите SUPER UHD на LG Electronics (модели SJ9500, SJ8500 и SJ8000) се очаква да пренесат на ново ниво гледането на ТВ на изложението за потребителска електроника CES 2017, което започва тази седмица в Лас Вегас, като устройствата използват нанотехнологията Nano Cell и най-модерните за момента технологии за подсилване на цветовете за LCD панели.

Третото поколение от гамата SUPER UHD телевизори на LG използва нанотехнологията Nano Cell, която ще може да пресъздаде възможно най-реалистичната картина, чрез високо наситени и точни цветове, както и да предостави възможно най-много широк ъгъл за гледане. Всички модели телевизори SUPER UHD на LG предлагат активна технология за HDR (висок динамичен обхват) снабдена с Dolby Vision, като това предоставя ползването на различни HDR формати, което отваря за потребителите пълния спектър от висококачествено HDR съдържание. В комбинация с последната версия на платформата за умна телевизия на LG - интуитивната webOS, мощните аудио възможности заедно с тънкия, естетически изпипан дизайн на всеки модел от LG SUPER UHD серията, потребителите без проблем ще намерят перфектния телевизор, който да изпълни техните изисквания и очаквания.

LCD дисплеите снабдели с нанотехнологията Nano Cell предлагат технологическо предимство, като осигуряват еднакви по размер активни частици с размер от приблизително един нанометър в диаметър, които пресъздават ярки и точни цветове, които могат да се гледат от много по-голям ъгъл от останалите телевизори, включително и такива снабдени с Quantum Dot екрани. Технологията Nano Cell е идеална за големи и с висока резолюция телевизори и чрез нея моделите SUPER UHD на LG предоставят консистентни цветове, които остават същите, както за зрителите, които гледат директно срещу екрана, така и за тези, които наблюдават на 60 градуса ъгъл спрямо ТВ приемника.

Nano Cell технологията предоставя такива впечатляващи резултати, като абсорбира излишъка от светлинните вълни, което подсилва чистотата на цветовете, които се изобразяват на екрана. Тези възможности позволяват на новите LCD екрани на LG да филтрират отделните цвете с много по-голяма прецизност, като рендират всеки един цвят спрямо оригиналния. Например, зеленият цвят на обикновените телевизори може да се слее с други цветови вълни - например жълта или синя - което води до намаляване на наситеността на цвета и той да придобие жълтеникав или синьозелен нюанс. Nano Cell на LG драстично намалява случаите на притъпяване на цветовете, нестабилност на изображението или други проблеми с цветовете. Технологията също така понижава сиянието на екрана, за да запази високото качество на картината, дори, когато телевизорът е изложен на силно външно осветление.

Оценявайки отличното качество на картината, което Nano Cell и SUPER UHD телевизорите на LG предоставят, Technicolor, експертът на Холивуд по качество на цветовете и картината, си партнира с LG, за да предоставят ТВ картина, която да отговаря на артистичните намерения на кино продуцентите. Любителите на домашното кино ще се възползват от 100-годишния опит на Technicolor в разработването и въвеждането на най-модерните технологии за качество на изображението чрез Technicolor Expert Mode, който е проектиран да създаде възможно най-точните цветове на новите телевизори от гамата SUPER UHD на LG. Партньорството се основава на впечатляващите технологии за пресъздаване на цветове въведени в 4K телевизорите на LG, за да се предадат цветове, които да отговарят на високите стандарти на Technicolor, които вече са възприето от повечето холивудски студиа.

Допълнително новите Nano Cell телевизори на LG използват подобрена ULTRA Luminance технология, която предоставя по-ярка и ясна картина. Новата гама също така поддържа различни HDR формати, включително Dolby VisionTM, HDR10 и Hybrid Log Gamma или HLG. Това разнообразие е подсилено с новата функция HDR Effect, която увеличава качеството на картината на SDR съдържанието. Чрез нея, SDR картината се обработва кадър по кадър, с цел да се подобри яркостта в определени зони, да се подсили контраста и да се рендират по-прецизно изображенията.

Чрез поддръжката на BT.2020 и възможността да се пресъздават над един милиард цветове, всеки един от новите SUPER UHD телевизори на LG е снабден с Active HDR и Dolby Vision технологии, което позволява на екраните да изобразяват следващо поколение HDR съдържание, което позволява показването на по-светли сцени и по-детайлни сенки. Active HDR позволява на телевизора да обработва HDR картината кадър по кадър и да добавя динамични детайли, където се налага. Този процес позволява на ТВ да предложи най-добрата картина за зрителите, независимо дали оригиналното HDR съдържание разполага с динамични, статични или никакви метаданни в себе си.

Въвеждането на последната версия на webOS платформата за умни телевизори помага на цялата гама на LG от премиум модели да бъде невероятно лесна а ползване. Така webOS 3.5 на LG е снабдена с подобрения за лесен контрол и бърз достъп, които се допълват от обновеното дистанционно Magic Remote и новата функция Magic Link. Чрез нея потребителите могат веднага да достигнат до своите любими услуги като Netflix и Amazon, само с натискането на едно копче на дистанционното и така да си изберат от голямо разнообразие от 4K съдържание. Новият бутон Magic Link осигурява бърз достъп до любимите предавания и филми, както и достъп до информация за актьорите и героите от екрана. И с подобрения Magic Zoom, потребителите могат да увеличават и записват всяка една част, която се показва на екрана, ако искат да я видят от близо. Свързването на телевизора с мобилния телефон или компютъра чрез USB кабел позволява на зрителя да се наслади на впечатляващото 360-градусово съдържание за виртуална реалност. Като ползват дистанционното Magic Remote, потребителите могат да разглеждат сцената във всяка една посока, да приближават или отдалечават, чрез скролера.

Новите SUPER UHD телевизори на LG разполагат с впечатляващ Ultra Slim дизайн и уникална поставка във формата на полумесец, която придава на 55-инчовия SJ9500 (който е само 6.9 мм дебел в най-тънката си точка) илюзията, че се носи във въздуха. Независимо дали са поставени на ТВ шкаф, част от секция или монтирани на стена красивите телевизори SUPER UHD на LG ще разкрасят всеки един дом.

„Нашата гама телевизори SUPER UHD за 2017 г., снабдени с технологията на LG Nano Cell, е истински пробив в технологията за екрани и тя изстрелва зрителското изживяване на LCD телевизори до ниво, което никой друг не предлага", обяви Брайън, Куон, президент и главен изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „Nano Cell е още един пример, за това как LG иновира и вдига летвата на технологиите на дисплеите, така че да покрият все по-взискателните нужди на нашите потребители".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.