• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Теодора Халачева: БСП е призвана да защити правата на работещите граждани с увреждания

Теодора Халачева: БСП е призвана да защити правата на работещите граждани с увреждания

/КРОСС/ Народният представител от „БСП за България" Теодора Халачева ще внесе актуален въпрос към социалния министър за инвалидните пенсии на работещите граждани с увреждания. Темата й беше поставена днес по време на изнесена приемна в районното кметство на пловдивския район „Тракия". Представители на организация на хора с увреждания споделиха безпокойството си относно готвената вече втори мандат реформа и объркващата информация, която четат в медиите. Затова Теодора Халачева ще попита социалния министър как ще се процедира с работещите, които имат ТЕЛК над 50%.

„Тези хора имат нужда от допълнителни средства за здраве. Затова смятам, че минималните суми, които получават под формата на инвалидни пенсии, не бива да им се отнемат", категорична бе социалистка. По думите й, ако управляващите са решили да посегнат на тези средства, едва ли ще чуят опозицията, но като единствената социална партия, БСП е призвана да защити правата им с всички парламентарни средства. Парламентарният контрол е един от тях и в повечето случаи е резултат именно от проведени приемните за граждани. „Държа на директно взаимодействие с пловдивчани. Когато проблемът е от местен характер, търсим решение съвместно със съветниците от БСП ", споделя най-младият парламентарист с опит и в местната политика.

"Днес също не липсваше такъв казус. Касае незаконно поставени гаражни клетки и незаконен път към тях. От отговора на кмета ще стане ясно дали последващото действие ще бъде сезиране прокуратурата", каза Теодора Халачева.

Пресцентър на БСП - Пловдив

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.