• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Възможно е Тереза Мей да обяви предсрочни избори през юни след удължаване на срока за Брекзит

Възможно е Тереза Мей да обяви предсрочни избори през юни след удължаване на срока за Брекзит

/КРОСС/ Възможно е британският премиер Тереза Мей да обяви предсрочни избори през юни след удължаване на срока за излизането на Великобритания от Европейския съюз, съобщи телевизия Скай нюз, позовавайки се на правителствени източници.

Според телевизията, преди да насрочи предсрочни избори, Мей ще се опита през април да получи подкрепата на парламента за новото споразумение за Брекзит, което се надява да постигне.

Източници на вестниците "Мейл он сънди" и "Сънди таймс" казват, че целта на този план е да предпази Тереза  Мей от принудителна оставка под натиск, а на предсрочните парламентарни избори Мей и нейната Консервативна партия могат да разчитат на победа. Според най-новите проучвания на избирателните нагласи консерваторите водят пред опозиционните лейбъристи със 7 процентни пункта. 

Британският премиер Тереза Мей остава решена Брекзит да настъпи на предвидената дата 29 март и да получи отстъпки от ЕС по условията на раздялата въпреки категоричния отказ на Брюксел да предоговаря споразумението. "Решена съм Брекзитът да се осъществи, и то навреме – на 29 март 2019 г.", пише Мей в статия, публикувана във в. "Сънди телеграф", цитиран от БТА. "Когато отида отново в Брюксел, ще се боря за Великобритания и Северна Ирландия, ще съм въоръжена с нов мандат, с нови идеи и подновена решимост за договаряне на прагматично решение за Брекзита. Това ми е възложил парламентът", твърди Мей.

Недостигът на добра воля от страна на ЕС пречи на усилията на Лондон да не допусне появата на физическа граница между Северна Ирландия и Република Ирландия чрез използване на съществуващите технологии след излизането на Великобритания от ЕС. Това заяви за Би Би Си британският вътрешен министър Саджид Джавид и изрази надежда, че Лондон и Брюксел все пак ще успеят да преодолеят разногласията си по споразумението за Брекзит.

Британският парламент вече даде мандат на премиера Тереза Мей да възобнови преговорите с ЕС по този въпрос, но засега европейците твърдо отказват това. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Стига ма! Писна ми с твоя брекзит!

03.02.2019 19:38:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.