• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Тероризъм и интернет били основните теми в първия ден на срещата на Г-20

Тероризъм и интернет били основните теми в първия ден на срещата на Г-20

/КРОСС/ Германския канцлер Ангела Меркел заяви в края на първия ден от срещата на върха на 20-те най-развити икономики в света, че страните от Г-20 заемат единна позиция за борбата с тероризма, включително с информацията от екстремистки характер в интернет, предаде „Дарик".

По думите ѝ темата за интернет и тероризма е била обсъждана много интензивно от световните лидери, които са се съгласили, че техните страни трябва да застанат в единен фронт срещу тероризма, който е заплаха за всички. Държавите от Г-20 ще задължат доставчиците на интернет услуги бързо да премахват от своите платформи съдържание с терористично и екстремистко съдържание.

В публикуваната съвместна декларация от форума по тази тема се казва, че страните ще обединят усилията си в борбата срещу финансирането на международни терористични групи като „Ал Кайда" и "Ислямска държава". В документа се посочва, че държавите трябва да се погрижат "международната финансова система да придобие неограничени възможности да противостои на финансирането на тероризма", като за целта се засили международното сътрудничество и обмена на информация.

Меркел каза още, че повечето от страните на срещата в Хамбург подкрепят Парижкото споразумение за климата.

"Ще бъде много интересно да видим как утре ще формулираме комюникето и разбира се ще дадем да се разбере, че има различни мнения в тази област, защото САЩ за съжаление искат да се изтеглят от Парижкото споразумение", заяви тя.

По думите ѝ почти всички лидери от Г-20 са на мнение, че е необходима свободна и справедлива търговия, но и в тази сфера има разногласния. Това означава, че хората, които подготвят заключителния документ на форума, "ще имат много работа тази нощ", предрече Ангела Меркел.

Канцлерът на Германия, която е домакин на срещата на върха, съобщи от името на "двайсетте", че те очакват от Съвета за сигурност към ООН да предприеме съразмерни ответни мерки към Северна Корея във връзка с нейните последни ракетни тестове.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.