• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Тесла прави първа зарядна станция в България

Тесла прави първа зарядна станция в България

/КРОСС/ Превърналият се вече в култов производител на електрически автомобили "Тесла" стъпва в България, съобщиха от Министерството на икономиката.

На картата на зарядни станции на технологичния гигант се появи първата, която ще бъде изградена в страната ни. Тя ще бъде част от коридора на американската технологична компания, свързващ Европа и Турция.

Първата зарядна станция на Тесла у нас ще бъде изградена в Пловдив на бул. "България" и ще бъде част от веригата, започваща от Загреб и завършваща в Одрин.

Добрата новина за българската икономика дойде след създаването на специална работна група към Министерството на икономиката и след проведените разговори между министъра на икономиката Теодор Седларски и Иво Константинов - ръководител на Българската служба по търговско-икономическите въпроси във Вашингтон за проучване на възможността за стъпване на технологичния гигант у нас.

Така страната ни се нарежда сред потенциалните партньори във всички области на бъдещо развитие на компанията в Европа и Близкия Изток.

За да бъде развита инвестицията на Тесла в България и да бъде разширено присъствието на технологичния гигант у нас би спомогнало планирането и въвеждането на законодателни мерки за стимулиране продажбите на електромобили, както и на екологично законодателство за по-високо данъчно облагане на транспортните средства, задвижвани от въглеводородни горива, които замърсяват околната среда.

Много полезно въздействие за създаване на подходяща среда за подобна инвестиция би било и създаването на иновационна култура в българските университети, както и заделянето на бюджети за научни изследвания, свързани с бизнеса, посочват още от министерството в съобщението си.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен майна

дгд, софиянци

13.05.2017 05:07:04

Анонимен

Е как така Пловдив?!?! . В София трябва. Ама моля ви , София е мястото . Изключително несправедливо е .

28.04.2017 19:57:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.