• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8008
  •  GBP / BGN 2.2862
  •  CHF / BGN 1.9796
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Севернокорейски дипломат разкри как е убит чичото на Ким Чен Ун

Севернокорейски дипломат разкри как е убит чичото на Ким Чен Ун

/КРОСС/ Посланикът на КНДР във Великобритания Хюн Хак Бонг (Hyun Hak-bong) разкри как е бил екзекутиран чичото на севернокорейския лидер Ким Чен Ун . Според дипломата, който даде интервю за Sky News, Джан Сон Тхек е бил разстрелян.
Досега начинът, по който е бил убит чичото, не бе оповестен официално. В началото на януари медиите съобщиха, че Джан Сон Тхек е бил хвърлен на глутница гладни кучета, но по-късно стана известно, че информацията не отговаря на истината. Имаше и предположения, че той е бил застрелян с тежка картечница, но по думите на дипломата не е ясно какъв вид оръжие е било използвано по време на екзекуцията.
Говорейки за разстрела на Джан Сон Тхек, посланикът посочи, че той е бил наказан. По думите му чичото си е позволил антипартийни и антиправителствени изказвания, а с действията си е подкопавал националната икономика. По-специално , казва дипломатът, само през 2009 г. Джан Сон Тхек е профукал 4,6 милиона щатски долара.
В миналото той бил уличаван в много нарушения, но винаги му било прощавано. Този път обаче политикът пресякъл „червената линия", за което и бил наказан. По думите на дипломата Джан Сон Тхек е признал вината си.
В хода на интервюто Хюн Хак Бонг е помолен да коментира публикациите, че освен Джан Сон Тхек са били екзекутирани и всички роднини на севернокорейския лидер, но той заяви, че нищо не знае.

„Всичко това е вражеска пропаганда. Мисля, че това са глупости. Не мисля, че е необходимо да го коментирам", каза той.
За екзекуцията на Джан Сон Тхек, вторият най-могъщият човек в Северна Корея, стана известно на 12 декември. Малко преди това бе съобщено за уволнението му от поста на заместник-председател на Държавната комисия по отбрана.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.