• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Тихомир Безлов: Арестите на бизнесмени изглеждат като поредица

Тихомир Безлов: Арестите на бизнесмени изглеждат като поредица

/КРОСС/ „Арестите на известни бизнесмени изглеждат като поредица, защото преди акцията срещу семейство Арабаджиеви се появи операцията по задържането на Митьо Очите. Струва ми се, че това е един опит да се върне стария модел от първото правителство на ГЕРБ – някаква по-твърда линия срещу  т.нар. „черни олигарси”, което би получило по-високо обществено доверие”. Това коментира в студиото на „Здравей, България” Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Той посочи и съвпадението, че общинският съветник Бенчо Бенчев, арестуван заедно с Димитър Желязков в Истанбул, също е от Карнобат – мястото, където беше разкрита фабрика за производство на нелегални цигари.

„През 2010 година има голяма акция срещу Миню Стайков и другите производители на алкохол, когато бяха намерени огромни количества без бандерол или с фалшив бандерол. Тогава с натиск от страна на правителството започнаха да се вкарват уреди за измерване в заводите и беше направен опит да се ограничи контрабандата на алкохол, която пък е свързана с ДДС измамите, за които сега и Стайков и Ветко Арабаджиев са получили обвинения”, допълни журналистът Стефан Ташев.

Според Тихомир Безлов все пак не бива да свързваме това, което се е случило в периода 2010 – 2012 година със събитията от последните седмици, защото сега прокуратурата твърди различни неща  – „в единия случай ставаше дума за ДДС, сега в Карнобат говорим за цигарена фарбика”.  

На въпрос възможно ли е да става въпрос за разместване на пазара и конкуренция, в която държавният апарат да е ползван като помощник, експертът от Центъра за изследване на демокрацията коментира, че „има такава версия, че са подадени на службите от конкурент при цигарите, който е българска компания, но не е „Булгартабак””.

Според Стефан Ташев е странно как работи цигарена фабрика с толкова голям капацитет, в която има стотици работници, товари се продукция на тир-ове, а никой в града не знае нищо, включително сина на кмета на Карнобат, който е собственик на сградата, в която е нелегалното производство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

mi6osp

За предната поредица данъкоплатците платиха в Страсбург 2 500 000 Евро, тази ще ни излезе по солена.

10.09.2018 16:17:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.