• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Алекси Стратиев: На пътя е важен контролът, а не размерът на наказанието

Алекси Стратиев: На пътя е важен контролът, а не размерът на наказанието

/КРОСС/ "Винаги съм твърдял, че не наказанието е най-важно, а по-скоро контролът, защото когато има контрол, дори наказанията да са ниски и те се прилагат на всички нарушители, това действа превантивно и е изключително ефективно като мярка". Така бившият началник на Пътна полиция, сега експерт по безопасност на движението Алекси Стратиев коментира за БНТ промените, според които вече няма да се отнемат контролни точки, ако паркирате или спирате на пешеходна пътека, кръстовище или спирка от градския транспорт, както и ако сте паркирали на втори ред до вече паркирани автомобили.

За тези нарушения наказани обаче има - глоба от 50 лева. Новите шофьори ще получават 26, вместо 39 контролни точки и след натрупването на 2 години стаж ще си получат останалите 13.

За пример той даде движението в бус лентата, където въпреки ниската глоба не се движат водачи. Според него отнемането на контролни точки не е добро решение, тъй като дори когато се изчерпа част от тях, те се възстановяват по много елементарен начин.

По негово мнение идеята за контролните точки по някакъв начин се е опорочила, дотолкова доколкото тя се е възприела като допълнително обучение.

Алекси Стратиев обясни, че е против завишаването на наказанията без обстоен анализ. Той смята за добра новина, че младите шофьори имат по-малко контролни точки. Идеята е те да бъдат по-внимателни и да спазват по-стриктно правилата.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.