• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Българските волейболни национали победиха Финландия с 3:1

Българските волейболни национали победиха Финландия с 3:1

/КРОСС/ Българският национален отбор по волейбол стартира успешно участието си на олимпийската квалификация в Берлин. В първата среща тимът на Пламен Константинов победи Финландия с 3:1 (29:27, 25:15, 23:25, 25:22 ). Въпреки многото контузии и болести, съпътствали отбора (Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Андрей Жеков, Николай Пенчев), националите успяха да „се съберат" и да направят първата задължителна крачка към Рио. Остават още четири.

Проблемите за Пламен Константинов започнаха ден преди двубоя, когато стана ясно, че един от най-силните ни посрещачи - Николай Пенчев, страда от бактериална пневмония и по всяка вероятност ще пропусне първите два мача от квалификацията.

За днешния двубой Пенчев бе записан като второ либеро в стартовия състав (според регламента, ако той не присъства на мача, тимът ни ще бъде глобен с 2500 евро), за да може Владислав Иванов и Мартин Божилов да бъдат включвани като полеви играчи при нужда.

Проблемите със състава си казаха своето и нашите започнаха срещата разпиляно и плахо. От другата страна на мрежата тимът на Томас Самулвио поддържаше стабилно посрещане, а оттам се улесни и разнообразната организация в атака. Още в началото скандинавците дръпнаха с три точки и успяха да задържат аванса си до второто техническо прекъсване.

След паузата „лъвовете" се събудиха и нанизаха три последователни точки за 16:16. Последва игра на котка и мишка, като противниците ни стигнаха първи до точка за спечелване на гейма, но нашите я неутрализираха. Прецизна блокада на Градинаров сложи край на спора в първия гейм- 29:27.

Втората част премина по коренно различен начин. Българите поеха инициативата още в началото и благодарение най-вече на силната блокада успяха да поведат с 16:10 при втората официална пауза. До края Владимир Николов и компания засилиха оборотите и без проблеми затвориха гейма с 10 точки разлика - 25:15.

Съперниците стартираха бойко третата част. Притиснати до стената, финландците хвърлиха всички сили още на старта на гейма. Усилията им се възнаградиха, въпреки че в края на гейма „трикольорите" успяха да изравнят, скандинавците все пак си взеха своето и спечелиха след 25:23.

В последвалия гейм ролите се размениха. България поведе с 4:0, постепенно Финландия изравни, за да се стигне отново до трилър след 16-ата точка. Играта се завърза, а в ключовите моменти Тодор Скримов бе безгрешен и подсигури на тима ни аванс от две точки за 20:18. Те се оказаха напълно достатъчни, за да се поздравим с крайната победа след 25:22.

Следва мач с Русия - утре от 19 часа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.