• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Румяна Тодорова в битка за шеф на лекарите

Румяна Тодорова в битка за шеф на лекарите

София /КРОСС/ Бившият управител на здравната каса д-р Румяна Тодорова може да е един от кандидатите за председател на лекарския съюз. В средата на месец май предстои отчетно-изборен събор на съсловната организация.
На него досегашният председател д-р Цветан Райчинов със сигурност ще сдаде поста, защото вторият му 4-годишен мандат изтече и по устав той няма право на трети, пише "Преса".
До десетина дни трябва да започне официалното издигане на кандидатурите, но вече текат совалки между регионалните колегии кой кого ще подкрепи. Очаква се именно хората на Райчинов да номинират д-р Тодорова. Самият той е поканил доскорошната шефка на НЗОК на работа в БЛС като експерт. Д-р Райчинов обаче отрече да е назначавал Тодорова и заместника й в касата д-р Динчо Генев. Запознати твърдят, че част от сделката за приемането на скандалната методика, която налага лимит на болниците и въвежда листа на чакащите, е експертът на съсловната организация Димитър Петров да стане подуправител на касата, а д-р Тодорова да започне работа в лекарския съюз. Въпреки че номинацията й за шеф на лекарите се приема по-скоро като изненадваща, тя не е нелогична. Румяна Тодорова се ползваше с подкрепата на докторите и директорите на болниците, докато управляваше касата, има и реноме на експерт с много опит и знания.
Другата изненадваща кандидатура ще е тази на зам.-шефа на "Пирогов" д-р Стоян Сопотенски. Той ще е номинацията на софийската колегия, но за него вероятно ще гласуват и докторите от Пловдив. Третият, който ще се включи в битката, е председателят на плевенската колегия д-р Венцислав Грозев. Хирургът и рицар тамплиер разполага със сериозно лоби в цялата страна и е сочен като фаворит за поста.
Новият председател на лекарския съюз ще получава месечна заплата от 3699 лева.
Годишният бюджет на БЛС, който се управлява от шефа и неговите заместници, е 1,5 млн. лева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тая не е лекар, а счетоводител

19.04.2015 11:42:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.