• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Колкото в по-голяма степен избирателите подреждат листите на партиите, толкова по-добре

Колкото в по-голяма степен избирателите подреждат листите на партиите, толкова по-добре

/КРОСС/ Два дни преди официалното начало на предизборната кампания ЦИК ще определи с публичен жребий номерата на бюлетините на партиите и коалициите, които бяха допуснати до участие на изборите за европейски парламент. Говорителят на ЦИК Цветозар Томов обясни, че стриктно се следва закона и така отговори на въпрос за сумата, предвидена за медийни пакети, която надхвърля броя на партиите и коалициите, които ще се възползват от нея.

Не забравяйте, че в последния момент имаше заличаване на регистрации, което ще се отрази на изчислението на тази сума. ЦИК няма да похарчи и една стотинка повече от това, което е предвидено в Изборния кодекс. В този предварителен проект, защото няма гласувано решение засега, е отчетен броят на очакваните регистрации. Предполагам, че сумата ще бъде преизчислена, каза Томов пред БНР и допълни:

Опасявах се, при доста либералните норми на новия Изборен кодекс, да няма прекалено много състезатели, които да направят кампанията неестествена. Повече са отколкото на предишните избори за ЕП, но все пак в рамките на възможното за добра техническа организация на изборите. Всички проверки са направени. Не очаквам да има случаи на анулираме на кандидатура.

За преференцията Томов заяви, че има основания да се смята, че хората са по-мотивирани да правят такъв избор.

Това е добре за изборния процес в България. Колкото в по-голяма степен избирателите подреждат листите на партиите, толкова по-добре, каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не си съвсем прав, брайно. Няма как избирателите да направят информиран избор, защото се информират от купените медии. Те изкривяват картината в угода на тези, които са си напазарували медии.

23.04.2014 11:17:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.