• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Тома Томов: Предстои нова студена война

Тома Томов: Предстои нова студена война

/КРОСС/ Струвам ми се, че в следващите 10-20, може би 30 години, предстои нова студена война, обяви журналистът Тома Томов в предаването „Тази сутрин" по bTV.

„Това, което ние сме преживели, което беше безсмислено, отвратително, което смаза живота на десетки милиони, което съсипа много държави, това вероятно ще се случи, защото еднополюсният момент, когато Америка беше хиперсилата и владееше всичко, свърши. Свърши", обясни той.

Томов посочи, че в момента има една велика сила - САЩ, която е „без съмнение най-могъщата, тя е по-могъща от Римската империя", но същевременно китайската икономика вече е два и половина пъти по-голяма от японската, пет пъти по-голяма от индийската, осем пъти по-голяма от руската, тя е по-голяма и от цялата еврозона. Тя ще настигне САЩ около 2027 г.

„Тоест голямото съревнование е започнало И това съревнование ще се води вероятно и с ядрено оръжие. Ние, нашата страна, участваме в този конфликт и вашето поколение, за съжаление, ще изживее това нещо", обърна се Томов към водещия.

На въпрос на какво ще станем свидетели той отговори: „Тази седмица се виждаше какво може да стане" и припомни предупреждението на Хенри Кисинджър за опасност от предупредителен удар към Северна Корея.

Томов добави, че САЩ са без посланик в Южна Корея от доста време, а последният, посочен за поста, се е отказал, след като му казали, че трябва да изготви план за евакуация при извънредна ситуация. „Там може да станат всякакви неща", каза гостът.

„За пръв път, аз такова нещо не съм виждал досега, тримата ръководители на разветки, на Главното разузнавателно управление, на ФСБ - Наришкин, Ибортников и Коробов, отиват при Майк Помпейо във Вашингтон. Това не е било досега", каза Томов. И изтъкна, че в американската Камара на представителите е внесен доклад, според който ФБР използва политическа бухалка от Демократическата партия срещу американския президент, т.е. в самите САЩ има много силна схватка. Доналд Тръмп е като риба, към която е насочен харпунът, пръстът е на спусъка и през тази година този спусък може би ще бъде натиснат и ще видим дали Тръмп ще оцелее, или опонентите му ще загубят. Това е много голям въпрос, който ще бъде решен до ноември.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Първата студена война трагедия, следващата - фарс.

08.02.2018 20:42:30

ПРЕПЕЧЕН ЕСКИМОС

СЕГА Е СТУДЕНА ТА ЛЕДЕНА,ЛОШОТО Е АКО СТАНЕ ....ГОРЕЩА !!!!

08.02.2018 19:59:52

Анонимен

САЩ са най големиаят слон на бананови крачета.Към днешна дата това е най- горлямата бананова република останала и без банани./Дж.стиглиц-америк.икономист/

07.02.2018 16:13:35

Анонимен

Да , примери много : Корея , Виетнам ,Камбоджа , Афганистан , Ирак ,Либия , Сирия ........то край няма

06.02.2018 16:07:09

Анонимен

Където са се набъркали х..американците ......трева не никне

06.02.2018 16:04:30

Анонимен

Я , измисленият журналист и доносник бил жив !!!

06.02.2018 16:02:42

Анонимен

Тъпак...били насъскали Виетнам, хахаха. Чети история импотентен русофобе!

06.02.2018 13:44:48

Анонимен

Краварите мътели водата ... абе те Ватниците се чешат по джанките ... навремето така се чешеха и с Хитлер ... и после си разделиха Полша , след това почна войната , после насъскаха Северна Корея и почна друга война , след това насъскаха Северен Виетнам и почна следваща война ... и днес освен за нова война за друго не се говори в Русия ...

05.02.2018 21:37:53

Анонимен

Както винаги, краварите мътят водата!

05.02.2018 18:42:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.