• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Тома Томов: Тръмп ще насочи САЩ към нов курс на доминация

Тома Томов: Тръмп ще насочи САЩ към нов курс на доминация

/КРОСС/ Могъща държава, скрита зад два океана – по този начин журналистът международник и депутат от БСП Тома Томов вижда САЩ до средата на века, ако Доналд Тръмп успее да измени курса на държавата. В студиото на „Тази сутрин” Томов подчерта, че днес сме свидетели на цялостна промяна на света, в който живеем.

По отношение на срещата на Доналд Тръмп със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, той беше категоричен: „Това е историческа среща, променя една политика, която се движи в дадено направление 70 г.”. Томов направи паралел със срещата на Никсън с Мао, „който вби клин между Китай и СССР”, за да тръгне Пекин по пътя на развитие, от който не се отклонява и днес.

Според него до ноември ще видим реални отстъпки от страна на КНДР и така Доналд Тръмп и неговото крило в Републиканската партия ще спечелят изборите, а до 2020 г. може да се случат достатъчно неща, за да се изпълни прогнозата на Мит Ромни, че сегашният стопанин на Белия дом ще стигне до преизбиране.

„Курсът на Тръмп ще промени цялото това нещо, което 70 години е господствало в света”, смята Томов. Според него САЩ ще запазят своята мощ във военно, икономическо и енергийно отношение, но със значително военно отдръпване: „Това ще е една политика, в която с много егоизъм Америка ще продължи да доминира през първата половина на XXI век”.

„Можеш ли с едно изречение да определиш Европа днес? Това, което виждаме, е пълна промяна на света, в който живеехме до момента”, смята журналистът. Той изрази мнение, че Балканите „нямат толкова светло бъдеще”, колкото някои прогнозират.

Според него името „Северна Македония” „хич не звучи добре” и е било грешка премиерът Бойко Борисов да не приеме в София македонският президент Георге Иванов, който отказва да подкрепи именно този вариант за названието на бившата югославска република.

Според Томов България трябва да се съсредоточи в себе си и да станем свидетели на промяна на политическия елит с такъв, който да е загрижен за народа си.

„Има 200 семейства, които са много добре и повече от 2 млн. души, които живеят на ръба на съществуването – и това в най-богатия клуб на света: Европа”, коментира той.

Тома Томов отбеляза, че „имаме да изпълняваме голяма историческа задача”, като се позова на Ванга, която му казала, че „трите С-та ще бъдат заедно – София, Скопие и Солун”.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.