• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Как да се защитите, ако не искате съдия-изпълнителят на "Топлофикация" да разпродаде имуществото ви

Как да се защитите, ако не искате съдия-изпълнителят на "Топлофикация" да разпродаде имуществото ви

В последно време "Топлофикация" стана изключително агресивна при събиранията на вземанията си. Ако сте получили покана от съдия изпълнител със заплаха да ви запорира сметките и разпродаде имуществото или директно ви е запорирал сметките, то трябва да знаете, че има решение на този проблем!

Добрата новина е, че най-често вземанията, за които претендира "Топлофикация", вече са погасени по давност и не ги дължите. Естествено, за да се установи дали това е така във вашия конкретен случай, препоръчваме да се свържете с адвокат с опит в дела с топлофикация.

Това, което е направила "Топлофикация" е да извади „изпълнителен лист" на база на фактурираните суми, без дори да водят дело за това.


Погасените по давност задължения не изчезват автоматично

По всички медии коректно разпространяват, че давността е три годишна. За съжаление обаче, когато отидете на касата на "Топлофикация" тези задължения си стоят и не изчезват автоматично.


Решение на проблема има ...

и то е да се предприемат действия пред съда, който да установи, че сумата претендирана от "Tоплофикация" по начислени сметки не се дължи.

В конкретния случай наистина има смисъл да се предприемат стъпки пред съда срещу "Топлофикация". Това разбраха хората, които вече спечелиха делата си срещу "Топлофикация".

Когато съдът постанови, че потребителят не дължи на "Топлофикация" претендираните суми за заплащане на топлинна енергия, съдия изпълнителят е длъжен да прекрати воденото от него изпълнително дело и да вдигне всички наложени запори и възбрани.

Ако ви е страх, че докато съдът се произнесе по вашия случай, съдия изпълнителят ще разпродаде всичко което имате, може да се успокоите - и за това има решение. При завеждане на иска потребителят може да иска обезпечение за спиране на изпълнението по изпълнителното дело. При уважаване на искането за допускане на обезпечението, съдът издава обезпечитлена заповед за спиране на изпълнението по изпълнително дело, с която съдия-изпълнителят е длъжен да се съобрази и съответно да спре принудителното събиране на начислените суми.


Пазете се от триковете на "Топлофикация"

Под предлог, че мислят за вас и ви предлагат удобна схема за разплащане, "Топлофикация" ще ви накарат да подпишете документ за разсрочени вноски, с който обаче на практика признавате дори и старите си задължения, независимо че са погасени по давност. За да не попаднете в този или някой от другите капани на "Топлофикация", най-добре е да се посъветвате със специалист, преди да подписвате каквито и да е било документи с монополиста.


Ако ви е необходима защита срещу "Топлофикация"

По-добре не отлагайте във времето, понеже проблемът може да се задълбочи и да стане по-сложен за решаване. Най-удачно е да предприемете бързи действия и да се свържете с адвокат, който има опит в делата срещу топлофикация, за да ви посъветва какво е решението на вашия конкретен случай.

Коментар на адвокат Ирина Константинова

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

каква държава, какъв народ, какъв конфликт ? стадо овце !

01.04.2015 11:11:10

Анонимен

Крайно време е държавата да си влезе в ролята на НАДЗОРНИК и осъществява контрол върху БЕЗЧИНСТВАТА на "Топлофикациите", които без страх от преследване надписват сметките на хората, крадат и с огромните суми натрупани от престъпления купуват съдии, които без да се замислят подписват Изпълнителни листове ! Нещата отиват към конфликт и ще им преседне в гърлото тази "кърма" !

01.04.2015 10:56:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.