• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Расте съпротивата срещу ТПТИ у нас и в ЕС

Расте съпротивата срещу ТПТИ у нас и в ЕС

/КРОСС/Увеличава се съпротивата на ниво общини у нас и в останалите държави от ЕС срещу Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ), по което Евросъюзът и САЩ преговарят. Все по-голям процент от местната власт на Стария континент се присъединява към декларацията от Барселона, по силата на която съответните общини се обявяват за независими от ТПТИ и за зони, освободени от последствията на споразумението. Това отбелязва Европейската гражданска инициатива, обединение от над 500 неправителствени организации.

Успоредно с това и в навечерието на президентски избори обаче американците бързат преговорите да продължа и различията между САЩ и ЕС по текстове от ТПТИ, които са секретни, да бъдат изчистени. В Ню Йорк започва 15-ият кръг преговори по бъдещото споразумение по единни стандарти в сферата на фармацията, инженеринга и информационните технологии.

След предишния кръг разговори ЕК призна, че остават съществени различия по някои въпроси.
В България от началото на годината към барселонската декларация се присъединиха общините Ловеч, Горна Малина, Карнобат и Ракитово, това са направили над 2000 други общини в Европа.

Профсъюзни организации в ЕС, представляващи 45 млн. работници, също са заявили несъгласие с ТПТИ, отделно над 3,5 млн. граждани от 28-те членки са се подписали срещу ТПТИ и СЕТА.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Важното е, че община Горна Малина е срещу TTIP.

04.10.2016 00:41:20

Анонимен

Най-накрая нещо смислено! Но дали накрая няма да се окажем предатели, както винаги?!?

03.10.2016 22:08:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.