• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Интензивен трафик заради почивните дни

Интензивен трафик заради почивните дни

/КРОСС/ Интензивен трафик се очаква от днес следобед по пътищата. От утре се събират четири почивни дни по случай националния празник 3-ти март.

Над 200 000 автомобила се очаква да напуснат София днес. В столицата след обед най-натоварено да бъде движението по булевардите "Цариградско шосе" и "Ботевградско шосе".

Ще има засилено полицейско присъствие по всички възлови пътища и изходи на столицата. По-интензивен трафик също се очаква към морето и зимните ни курорти.

Ще има масови проверки по пътищата, засилено ще е наблюдението за превишаване на скоростта, дали шофьорите са пили и мат документи. Ще се проверяват наличията на винетки, както и изправността на превозното средства, каза пред БНТ началникът на сектор "Пътна полиция" Росен Рабчев.
Има и готовност при евентуален снеговалеж, допълни той. Рабчев предупреди, че се очаква голям трафик утре и посъветва водачите да са спокойни и търпеливи. Изпреварването крие най-големият риск от катастрофи.

Допълнителни места ще има във влаковете и в автобусите.

14 хиляди допълнителни места ще има във влаковете. Автобусните превозвачи също осигуряват повече възможности за превоз през почивните дни. Над 10 000 места допълнително са предвидени за 2 и 3 март, както и за края на почивния период - на 6 март.

Най-натоварените направления по традиция са София - Плевен - Шумен - Варна, както и София - Русе, София - Видин и София - Благоевград.

Въвеждат се и ограничения за движението на тирове. На 2 март между 16 ч. и 20 ч. се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали в страната, както и по най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа. Същите ограничения ще бъдат в сила и на 6 март между 14 ч. и 20 ч.

На 3 март по повод тържествата на връх Шипка се забранява транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход. Транзитният трафик ще бъде насочван към Прохода на Републиката.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

месара

къде тръгнахте бе , към гърция ли ? нали до вчера цялата държава ги псувахме за блокадата . ама те знаят кога да я вдигнат , но след празниците може пак да има блокада , до следващото източване по велик ден !

02.03.2016 18:29:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.