• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Трайчо Трайков: Колко пъти да кажа, че аз съм кандидатът на Реформаторския блок за президент?

Трайчо Трайков: Колко пъти да кажа, че аз съм кандидатът на Реформаторския блок за президент?

/КРОСС/Колко пъти да кажа, че аз съм кандидатът за президент на Реформаторския блок? Така - с въпрос, отговори на въпроса той ли е окончателния претендент на реформаторите за „Дондуков" 2 Трайчо Трайков, който бе гост в сутрешния блок на БТВ.
Въпросите по тази тема бяха предизвикани от изказвания на лидера на СДС Божидар Лукарски, според който във вътрешно допитване сините отдавали предпочитанията си на друга кандидатура - на Гроздан Караджов.

Затова Трайчо Трайков извади личната си карта и попита водещия Антон Хекимян какво пише тук. „Не пише Лукарски", заключи Трайков.

„Гроздан Караджов беше номиниран заедно с мен от Гражданския съвет на РФ и в комплекс от фактори бе предпочетена моята кандидатура. В проучването на СДС Гроздан е на първо място, аз на второ, така че е ясно какво мислят симпатизантите", продължи кандидат-президентът на реформаторите.

Трайков приведе следното доказателство, че се ползва с популярност в редиците на десницата - на местните избори в София листата на общинския съвет на РБ, която водел, направила пробив. А той лично получил много преференции.
„Някои хора намират за предимство факта, че съм участвал в правителството на ГЕРБ. Проверен съм в битка, а не на теория", бе отговорът на Трайков на другите обвинения - че е участвал в първия кабинет на ГЕРБ.

„Няма как да има условия като това да подкрепям политиката на г-жа Кунева, защото симпатизантите на РБ са пъстра група, която обаче е обединена от базови ценности", каза Трайков по повод съмненията от страна на ДБГ към неговата кандидатура. И продължи: „Не съм партиен член и нямам пръст в партийните раздори. В този мажоритарен избор смятам да правя това, което намирам за редно."

За отношенията си с Борисов каза: „С него нямаме конкретни отношения по никаква тема. Чисто човешки сме в нормални отношения. Но политиката трябва да се върне там, където се прави - в институциите. За радост или за притеснение предстои да се взимат исторически решения."

Трайков бе запитан за мнение и по скандала с продажбата на Царските конюшни. Отговори: „Ето това е базов проблем в България. Когато има съмнение за нещо, което не е редно, всеки го решава от своята камбанария. Който е назначил областния управител, може да го уволни, ако има съмнения. Но съмненията трябва да приключат в правосъдната система, но в България няма доверие към нея.
Хората, които изпращат децата си в чужбина, го правят, за да им осигурят житейска перспектива."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Трайчо Трайков е разпознаваем за избирателите като умен, родолюбив, принципен и премерено сдържан ! Неговият шанс е да вдигне високо летвата за морален облик на президентска двойка. Друг е въпросът, кое ще предпочете масовият избирател - морала, паричния стимул, красивите обещания или страха за хляба !

09.09.2016 13:34:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.