• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Симеон Славчев: Проблемът с лифтовете на Витоша може да се реши веднага

Симеон Славчев: Проблемът с лифтовете на Витоша може да се реши веднага
Общинският съветник предлага съоръженията да станат част от транспорта на София

/КРОСС/ Лифтовете в природен парк „Витоша" да станат част от столичния градски транспорт и така да се решат проблемите с поддръжката и концесиите. Това предложи на днешното извънредно заседание на Постоянната комисия по транспорт към Столичен общински съвет общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5" инж. Симеон Славчев.
„Кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова засегна темата с лифтовете в последните дни и поиска проверки на съоръженията, но според мен няма смисъл повече да отлагаме решаването на проблема", беше категоричен Славчев. Още в началото на мандата по идея на „Политическа група 5" към СОС се създаде Временна комисия за анализ на съществуващите проблеми, свързани с целогодишния достъп до Природен парк "Витоша" на граждани с цел туризъм, отдих и спорт и изработване на предложения и мерки за решаване на тези проблеми. В Комисията много дълго обсъждахме проблема с концесиите на лифтовете, на концесионерите беше дадена повече от година, за да подобрят поддръжката и да спазят концесионния договор, но това не се случи. Единственият вариант да запазим лифтовете и да могат гражданите ефективно и безопасно да ги ползват е въжените линии да са под шапката на общината, беше категоричен Симеон Славчев.
По време на заседанието на Постоянната комисия по транспорт беше обсъдено предложението на „Зелена София" за създаването на експресна автобусна линия от Националния исторически музей до „Златните мостове", за да се подобрят възможностите за транспорт и туризъм в района на Природен парк „Витоша". Симеон Славчев подкрепи предложението и заяви, че по този начин ще се подобри достъпа на гражданите до парка и ще намалее движението на автомобилите до това място. Според него, при създаването на добри варианти за транспорт в района, може да се наложи забрана за влизането на лични автомобили.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Стефан

Този младеж може ли да обясни как точно лифтовете, които са частна собственост ще бъдат приобщени към транспортната мрежа на София?!? Ще бъдат национализирани ли? Това са "новите десни" като уж "Демократична България" - прости популисти!

31.08.2018 14:44:53

Анонимен

"Лифтовете в природен парк „Витоша" да станат част от столичния градски транспорт"... като се сетя за Икарусите, на които се возихме до преди една година, не искам да си помислям какво ще стане с лифтовете

31.08.2018 11:41:27

Анонимен

Ще може ли тези разумни предложения да преминат през ситата на лобистите? Как така общински лифтове, та нали трябва да пълним гушите на концесионерите?!

30.08.2018 22:19:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.