• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

В пресата днес...

В пресата днес...

/КРОСС/ "24 часа": Махат синьото талонче

Автоматизацията на системите в МВР ще направи до края на годината излишни синьото талонче към книжката, стикерите за "Гражданска отговорност", техническия преглед и всичко останало, свързано с контрола на пътя.

Тази информация ще излиза на таблета на катаджията след въвеждане на данните за шофьора. Това съобщи в интервю за "24 часа" зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев.

"Труд": Отново опасно запрашаване на въздуха в София

Четири пъти повече е било запрашаването на въздуха в кв. "Дружба" към 14 ч., както и в "Красно село" и "Младост". В "Надежда" са отчетени стойности над пет пъти към 12 часа.

Пределно допустимата концентрация за фини прахови частици е 50 µg/m3 и се отнася към средноденонощната концентрация, осреднена за 24 часа.

Станция "Павлово" отчита фини прахови частици пет пъти повече от нормите в периода от 11 до 13 ч.

"Стандарт": 81 баровци у нас карат Rolls Royce и Lamborghini

81 баровци у нас карат автомобили с марките Rolls Royce и Lamborghini. Като по-конкретно регистрираните коли Rolls Royce в България са 53, докато Lamborghini е с 28 броя, сочи справка на Profit.bg. По пътищата на страната в момента се движат общо 47 електрически автомобила Tesla. Сред луксозните марки правят впечатление Maserati и Bentley, чиято бройка у нас е съответно 176 и 173, докато с марката Ferrari в страната има 81 автомобила. Справка към 1 януари 2017 г. сочи, че в страната все още няма регистриран автомобил с марката Bugatti. Най-популярни от луксозните марки са Porsche и Lexus с по 2629 и 2421, докато от Jaguar имат 2417 броя. В България има и 211 автомобила Hummer.Копирано от standartnews.com

"Монитор": Глобите за гратисчии скачат до 50 лв.

Глобите за гратисчии се увеличават, решиха депутатите с приетите на второ четене поправки в Закона за автомобилните превози. За пътуване без билет във вътрешноградския транспорт сумите вече ще могат да варират от 10 лв. до 50 лв., а не както беше досега - закована на 10 лв. Конкретният размер на санкцията ще се определя от съответната община. Така на практика народните представители узакониха глобата за пътниците без билет в столичния градски транспорт, която е 40 лв. за спипан на място гратисчия и 200 лв. с акт. На точно 50 лв. пък се вдига и глобата за пътуване без билет в междуселищния транспорт. До момента тя бе 30 лв. Санкцията ще се налага и на пътници, които са се качили в нерегламентиран транспорт като масовите бусчета,платили са си на шофьора, но нямат билет.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.