• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

„Политическа група 5” се обявяват против спирането на нощния транспорт в София

„Политическа група 5” се обявяват против спирането на нощния транспорт в София

/КРОСС/ Обявяваме се категорично против идеята нощният транспорт на града ни да бъде спрян. Нещо повече, предлагаме да се разширява обхвата на нощния транспорт.

Припомняме, че една от целите и приоритетите на Групата от началото на мандата е именно пускането на нощен транспорт в София. От ПГ5 работихме активно в Общинския съвет по темата с налагането на идеята и няма да позволим сега, след като той вече е факт, да бъде спиран или да се превръща в разменна монета между управляващите и транспортните синдикати.

Не нощният транспорт е проблемът, а сегашният модел на управление на транспорта и транспортните дружества в София.

Във всяка европейска столица има нощен транспорт и той се ползва активно както от гражданите, така и от гостите на града. Ако София иска да бъде истинска европейска столица трябва да продължи да налага и разширява нощния транспорт.

Градският транспорт има и социална функция и е тотално погрешно да се търси само печалба от него. Транспортът трябва да бъде в полза и услуга на столичани, а не да печели на техен гръб.

Припомняме, че още преди време се обявихме против вдигането на цената на билета за градския транспорт на 1,60 лв. Тогава управляващите Столична община твърдяха, че чрез вдигането на цената на единичния билет ще стимулира хората да използват месечни карти, но реално стимулираха гражданите да се качат в личните си автомобили, защото им е по-изгодно да отидат до работното си място с колата, отколкото с градския транспорт.

Всичко това доведе до още по-сериозно замърсяване въздуха на София.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.