• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

София става еко столица до края на годината

София става еко столица до края на годината

/КРОСС/ До края на 2018 г. в София ще тръгнат първите 20 елсктробуса по линиите на столичния градски транспорт. Така Столична община ще намали замърсяването и автомобилния трафик.

В старемежа си да направи столичния градски транспорт бърз и предпочитан от софиянци, общината ще изгради скоростни споделени трасета, по които ще се движт едновременно трамваи и автобуси, информира Столица.бг.

Първото подобно трасе ще бъде по булевардите „Константин Величков“ и „Възкресение“ – от пазара в „Красна поляна“ до бул. „Сливница“.

По това трасе ще пътуват автобусите 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамвайните 11, 22 и 3. Общо трасе ще има и по бул. „Мадрид“.

Трафикът ще се управлява от интелигентна система, която ще приоритизира градския транспорт на кръстовищата.

Според последни данни, 350 000 столичани използват ежедневно метрото. След пускането на третата линия, в него ще се возят половин милион пътници. Планира се автомобилния трафик да намалее с 10%, а където има достп до метрото с до 25%.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Хахахахахахахахахахаха...

"До края на 2018 г. в София ще тръгнат първите 20 елсктробуса..." - какво пречи в София да се развива тролейбусен транспорт, който е многократно по-екологичен от т.н. електробусове. Някоя калинка съобрази ли къде ше се депонират и утилизират отработените акумулатори от електроавтобусите и електромобилите, така любима дъвка на всеки среден меринджей в Столоична. някой от тези "експерти" наясно ли е, че акумулаторите съдържат почти всички редкоземниелементи, които са вредни за човешкото здраве!

02.07.2018 16:05:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.