• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Разследващи и жандармерия нахлуха в сградата на "Трейс Груп Холд"

 Разследващи и жандармерия нахлуха в сградата на "Трейс Груп Холд"
Проектант и строители си разменят взаимни обвинения за ремонта на фаталния път, отнел 17 живота

/КРОСС/ Разследващи и жандармерия влязоха в сградата на "Трейс груп" в столичния кв. "Лозенец". Компанията е обект на проверка във връзка с ремонта на пътя, на който стана тежката катастрофа с автобус край Своге.
Следователите изнесоха документация на фирмата, като служителите им са оказали пълно съдействие на разследващите, съобщи btv.bg.

В официално съобщение от "Трейс Груп Холд" обявиха, че утре ще дадат пресконференция относно катастрофата. По-рано днес бе разпространена и официална позиция, в която посочват, че не носят вина за инцидента, тъй като асфалтовата настилка е положена през 2014 г., а пътят е пуснат в експлоатация същата година, но приет през 2016 г.

Цената на акциите на "Трейс Груп Холд" АД тръгна надолу след трагичния инцидент край Своге, при който загинаха 16 души, а 21 са ранени. Петима от настанените в болница са в критично състояние в реанимацията на "Пирогов" и има опасност за живота им.

В понеделник сутрин на борсата ценните книжа на холдинга, който е сред основните изпълнители на ремонта на пътния участък, където стана инцидентът, поевтиняха с 4,76 процента до 3,60 лева за дял след 15 сделки. От началото на година акциите изгубиха 20,88 процента от стойността си.

За второто тримесечие на годината "Трейс Груп Холд" отчита приходи от 74,2 млн. лв. и печалба от почти 8,8 млн. лв., показва неконсолидираният отчет.Една от посоките, в които върви разследването на прокуратурата, е за некачествена износваща настилка (най-горният слой асфалт), която не дава добро сцепление.

Междувременно в ефира на Дарик радио строители и проектанти си размениха взаимни обвинения кой е виновен за лошото изпълнение на фаталния път, отнел вече 17 човешки живота.
Проектантът на пътя инж. Даниела Пенева е допуснала серия от грешки при изготвянето на проекта за ремонта на фаталния път София - Своге - Мездра. Това каза партньорът на „Трейс груп" - Цветан Цветанов. Той е управител на „Пътно поддържане Дупница" ЕООД. „Имаше много проблеми, не само бордюрите", обясни Цветанов. Пътят е проектиран 2011 година. Ремонтът е на стойност близо 23 милиона и половина евро. Няма грешки в проектирането на пътя, в чиято отсечка 17 души загинаха при тежка катастрофа с автобус. Това коментира за Дарик от своя страна проектантът на трасето инж. Даниела Пенева

Снимка БТВ

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

christine

Кредити от 3 000 до 1 000 000 евро за всички сериозни хора e-mail: walterchristine001@gmail.com WhatsApp: 0033-756-886-248

28.08.2018 07:47:06

Анонимен

Е, и? Сотирчо е станал член на БКП преди да влезе в казармата!?

27.08.2018 22:42:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.