• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

А. Тренчев: Обясненията, че протестите в МВР са спонтанни, потвърдиха съмнението, че не са

А. Тренчев: Обясненията, че протестите в МВР са спонтанни, потвърдиха съмнението, че не са

/КРОСС/ Проблемът в сектор „Сигурност" е, че реформите се отлагат, каза народният представител от РБ Антони Тренчев в интервю за телевизия Bulgaria on Air. Отлагането на наложителните реформи в сектор „Сигурност" под натиска на протестите е нередно, посочи той. 

Обществото очаква реални промени, каза Тренчев и добави, че се надява ГЕРБ, в чийто ресор е МВР, да намерят пътя към ефективен диалог с протестиращите.
Важното в тази ситуация е функционирането на сектор „Сигурност" да се подобри бързо. Това е важно за всички участници в него - и за полицаите, и за гражданите. Заложените като цел на управлението реформи трябва да се случат, обобщи той.
„Опити да се отстрани РБ от управляващата коалиция има от създаването й и вероятно ще има до края", каза Тренчев в отговор на въпрос за отстраняването на реформаторите от управлението, като вероятна цел на протестите на служителите от сектор „Сигурност". Толкова много хора се изредиха да обясняват, че протестите са спонтанни, че не остава съмнение, че не са, отбеляза той.
Тренчев коментира също и предстоящите стрес-тестове на банковата система, като посочи, че очаква прозрачност на процеса. Той каза още, че с преназначаването на заместниците от старото ръководство, новият управител на БНБ е пропуснал възможност за прочистване на системата. „Това, което сме изгубили като репутация, да го компенсираме като внос на репутация с влизането в Единния надзорен механизъм", посочи Тренчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.