• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Русия наложи вето на резолюцията на ООН по създаването на трибунал за авиокатастрофата в Донбас

Русия наложи вето на резолюцията на ООН по създаването на трибунал за авиокатастрофата в Донбас

/КРОСС/ Русия блокира приемането в Съвета за сигурност на ООН на резолюцията по създаването на международен трибунал по отношение на виновните за катастрофата на пътническия самолет на Малайзийските авиолинии в Донбас, предаде РИА Новости.

За приемането на документа са гласували 11 члена на Съвета за сигурност на ООН. Китай, Венецуела и Ангола са се въздържали.

Русия, като един от петте постоянни членове на Съвета е използвала правото си на вето.

Проекторезолюцията, представена в средата на юли от група страни, провеждащи разследване на авиокатастрофата (Австралия, Холандия, Малайзия, Белгия и Украйна) признава случилото се с пътническия самолет за заплаха за международния мир и сигурност и препоръчва създаването на международен трибунал за привличането на виновните към отговорност по глава VII от Устава ООН.

Русия не подкрепя предложението за създаване на международен трибунал по катастрофата на малайзийския „Боинг“ в Украйна, тъй като смята тази катастрофа за резултат от престъпление, което не трябва да се оценява като заплаха за международния мир и сигурност.

Никога по-рано Съветът за сигурност на ООН не е създавал трибунал при подобни ситуации. По думите на руския външен министър Сергей Лавров, самата идея за създаването на такъв трибунал е с цел да се гарантира вината на тези, които Вашингтон смята за отговорни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.