• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Двама от обвиняемите за опита за убийство на Делян Пеевски се явиха в съда

Двама от обвиняемите за опита за убийство на Делян Пеевски се явиха в съда

/КРОСС/Двама от обвиняемите за опита за убийство на депутата Делян Пеевски - Георги Христов и Венцислав Върбанов, се явиха в съдебната зала, където състав на Софийския апелативен съд трябваше да решава за "постоянния им арест". Не дойде третият обвиняем - Красимир Методиев, който е в слединфарктно състояние. След като вчера прокуратурата оттегли протеста си срещу определението на Софийския градски съд, който пусна на свобода и тримата без каквато и да е мярка за неотклонение, апелативните магистрати прекратиха производството срещу тях.

Христов и Върбанов не пожелаха да застанат пред камерите, за да коментират прокурорския обрат и вчерашното признание на главния прокурор, че е било грешка при липса на доказателства те да бъдат задържани. Че не вярва на казаното от Сотир Цацаров обаче каза адвокатът на Георги Христов, който от петък насам коментира обвинението в опит за убийство като поръчка. Направи го и днес и се усъмни в искренността на разследващите, като се позова на предисторията на това разследване - именно по искане на прокурор тримата мъже са били подслушвани от седмици и пак с решение на прокурор от Софийска градска прокуратура са били в ареста за 72 часа. Адвокат Хаджигенов беше категоричен, че по делото няма нито едно доказателство, че тримата са се опитвали да убият Делян Пеевски. Той иронизира думите на депутата от ДПС, казани след разпита му в следствието, че всъщност той е жертвата, а не господар на прокуратурата, след като убийците му били на свобода, а той на разпит.

Сега предстои да разберем какво ще е решението на прокуратурата - дали да прекрати окончателно разследването срещу тримата или да преквалифицира обвиненията им. Отсега е ясно, че при това дело, когато стигне до финал, адвокатите и тримата обвиняеми ще търсят правата си в Европейския съд по правата на човека, обобщава БНР.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.