• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Съдът прекрати производството срещу обвинените за покушение над Пеевски

Съдът прекрати производството срещу обвинените за покушение над Пеевски

/КРОСС/Софийският апелативен съд официално прекрати делото за разглеждане на мярката за неотклонение на тримата, обвинени за опита за атентат срещу Делян Пеевски.

Вчера прокуратурата оттегли искането за постоянен арест на Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев, след като станало ясно, че срещу тримата няма доказателства, които да ги уличават в повдигнатите обвинения.

От съобщение на прокуратурата в четвъртък стана ясно, че прокурори от Апелативната прокуратура и ВКП са извършили проверка на делото. В резултат те установили, че доводите на Софийска градска прокуратура, с които се иска постоянен арест за тримата задържани, не могат да бъдат споделени и липсват основания за поддържане на протеста.

За днес беше насрочено делото за мярката за неотклонение на тримата на втора инстанция. Съдът нямаше друг ход освен да прекрати производството.

В съда днес, за да чуят определението на съда, дойдоха двама от обвиняемите - Венцислав Върбанов и Георги Христов. Третият - Красимир Методиев, не дойде днес в съда. Той е в прединфарктно състояние и е под лекарско наблюдение.

Върбанов и Христов отказаха да коментират каквото и да било. Адвокатът на Георги Христов обясни, че клиентът му все още е обвиняем за опит за убийство. Той обясни, че тримата били подслушване от седмици и с решение на прокурор от СГП са били задържани. Според адвокат Николай Хаджигенов срещу тримата няма никакви доказателства за това, че подготвяли убийството на Пеевски.

Сега на ход е прокуратурата, която трябва да прецени дали да прекрати цялото производство. Обвиняемите са категорични, че ще търсят правата си в съда в Страсбург.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ами сега?

19.06.2014 15:25:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.