• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Днес печели не просто Тръмп - ексцентричният милиардер със странна прическа, печели Линкълн

Днес печели не просто Тръмп - ексцентричният милиардер със странна прическа, печели Линкълн

/КРОСС/ Оказа се, че социологията навсякъде по света работи като слугиня на властта. Американските социолози работиха непрекъснато в полза на Хилари Клинтън. Разбира се политолози, коментатори, анализатори и всички хранени хора.

Но аз не смятам, че това е победа на Тръмп. Тръмп срещу Клинтън е персонализираната страна на въпроса.

На тези избори победи не просто личността на Тръмп, ярка личност със своите особености, срещу личността на Хилари, която също е ярка, също с особености, които, признавам, мен не ме вдъхновят. Победи американизмът срещу глобализма.

Това каза за предаването „12+3" по „Хоризонт" анализаторът Валентин Вацев.

Можем да твърдим, че тази сутрин, когато бяха огласени резултатите, глобализмът тръгна в обратна посока. Глобалистката вълна тръгна на оттичане.

Най-високата отметка беше вчера. Победи американският народ, победи обикновеният американец, който не е съгласен САЩ - държавата, да бъде просто юридически пощенски адрес на транснационалните капитали.

Днес печели не просто Тръмп - ексцентричният милиардер със странна прическа, печели Линкълн, който начерта посоките на развитие на наистина великите САЩ. Печели и средният американец. В този смисъл спечели величието на Америка. - коментира Вацев.

Линията „Тръмп" означава САЩ да се върнат в своите най-добри и най-достойни години, коментира Вацев, според когото републиканецът е „налучкал" завета на Линкълн - че Америка трябва да помага на свободата и демокрацията по света, а не да търси противници.

Това е тази Америка, която аз отдавна не я виждах. Тя изчезна някъде в края на 70-те години, преди да започне бесовството на неолиберализма. Сега това е завръщане към тази Америка. Второ, има и една по-дълбока причина. Нещата стигнаха до там след деиндустриализацията, след изгонването на производството в Югоизточна Азия, в Китай. - добави той. 

В последните години САЩ се държаха като побеснял носорог, а Хилари беше рогът на този побеснял носорог. Просто нямаше начин да се събере афганистанска сватба, те винаги са по 200 души, и наблизо да няма американски хеликоптер, който да прати две ракети превантивно, коментира Валентин Вацев.

Анализаторът изтъкна, че ръководството на Републиканската партия често се е разграничавало от Тръмп и на изборната победа не бива да се гледа като на триумф на републиканците над демократите, а като на триумф на „нещо друго" над глобализма.

Спечели американизмът - като последен бастион, като защитна цитадела срещу нашествието на световната глобалистка чума. Америка се съпротивлява, не България, забележете. Държавата Америка отказва да умира според проектите на неотрокцкистите и либерал-глобалистите, които вярват, че държавите са просто пощенски кутии, в които да може транснационалния капитал да се регистрира юридически, посочи той. 

Вацев изрази очакване личността на следващия американски посланик у нас да е различна, тъй като посланиците са представители на президента. Според него в тази нова международна ситуация българското ръководство трябва да се обяви против санкциите срещу Русия и за напускане на НАТО.

НАТО днес е в състоянието на „Отечествения фронт" - в България имаше такава организация, за която никой от моите съвременници не знаеше за какво служи. Накрая стана ясно, че там има имоти, които трябва да се разпределят. НАТО е организация с много заплати, с много имоти, без историческа цел. Тръмп, ако е верен на предизборната си риторика, очевидно ще трябва да се раздели с общите атлантически илюзии за НАТО, тоест НАТО е залязваща организация, а избирането на този човек ще ускори залеза. Тоест дошъл е моментът, когато България трябва да напуска военната организация НАТО, тъй като тя никому не е нужна, освен на една тънка ципа български атлантически елит, коментира ВАлентин Вацев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мяо до Мао

Ставаш за евроатлантик! Ама побързай, че времето ви изтича...Дерзай, триполов!

09.11.2016 18:04:27

до Mao

мао, много слушаш евроатлантическа пропаганда, за която шефът на НАТО каза че са отделени 5 милиарда долара. Санкциите не са срещу руските олигарси - те отдавна имат имения в Англия и САЩ и са граждани на света чрез милиардите си! Санкциите са за задушаване на руската икономика, която въпреки това има ръст почти като нашия. Всъщност, санкциите нанесоха вреда точно на такива "новоколонизирани" страни като България! Но и на целия Европейски съюз, който няма къде да продава селскостопанската си продукция.

09.11.2016 16:19:23

мао

Вацев , Вацев що лакърдии , що логорея и на финала , старата плоча , да махнем санкциите срещу Русия . Вацев няма санкции срещу Русия , има санкции срещу отделни личности и фирми в Русия , много си станал кахърен за няколко руски олигарси и чиновници бе Вацев , горките ненакрали се искат още и още и наш Вацев веднага на амбразурата . Що не кажеш Вацев за руските санкции , те лишиха руснаците от лекарства , храни и какво ли още не , нали много го обичаш тоз руски народ , не наш Вацев е загрижен най вече за оялата се руска прослойка , може би защото само от нея пада по някоя копейка у нас .

09.11.2016 14:46:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.