• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Кампанията на Хилари Клинтън е два пъти по-скъпа от тази на Тръмп

Кампанията на Хилари Клинтън е два пъти по-скъпа от тази на Тръмп

/КРОСС/ Американският милиардер и кандидат на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп миналия месец удвои разходите по кампанията си, но, както се оказва, и така харчи далеч по-малко пари от Хилари Клинтън, предаде АП, цитирана от "Монитор". Нови финансови документи показват, че кампанията на Тръмп е похарчила около 18,5 млн. долара през юли. За сравнение, претендентката на демократите за Белия дом е изхарчила 38 млн. долара.

Тръмп продължи да увеличава разходите, като вложи този месец 5 млн. долара в първите си телевизионни предизборни клипове. Клинтън използва предизборна реклама от месеци.

Бизнесменът от Ню Йорк даде на кампанията си нови 2 млн. долара през юли. Той се ангажира да участва в усилията за набиране на средства, допълвайки сумите, осигурените от малки дарители. Като цяло кампанията му е набрала 37 млн. долара през юли, а тази на Клинтън - 52 млн. долара, посочва АП.

В същото време пък стана известно, че фирмите на Доналд Тръмп са натрупали дългове от общо най-малко 650 милиона долара - два пъти повече от декларираното от републиканския кандидат-президент в рамките на кампанията му, съобщи в. "Ню Йорк таймс".

Всекидневникът ангажирал специализирана компания за информация за недвижимо имущество, за да събере данни за имотите на магната, и по-специално за притежаваните от него офис-сгради и игрища за голф. Разследването на "Ню Йорк таймс" показало, че освен задълженията от 650 млн. долара, значителна част от състоянието на Тръмп е обвързана с три партньорства, които дължат общо 2 милиарда долара на куп кредитори. Сред кредиторите на империята на Тръмп е "Банк ъв Чайна" - една от най-големите държавни банки в Китай (страна, която милиардерът редовно представя като търговски партньор, който трябва да бъде подчинен), както и "Голдман Сакс" - известната инвестиционна банка, която Тръмп обвинява, че подпомага съперничката му Хилари Клинтън.

Магнатът обича да изтъква успеха си в бизнеса, представяйки го като гаранция за способността му да управлява Съединените щати. Той обаче отказва да обяви публично доходите си, както и да допусне независим одит на състоянието на бизнеса си, отбелязва АФП. В предизборната си кампания Тръмп се опитваше да наложи представата за себе си като бизнесмен, който е спечелил с труд милиардите си и не дължи никому нищо, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Междувременно бяха оповестени резултатите от проучване на предизборните нагласи на американците, проведено от института Ипсос за агенция Ройтерс. Хилари Клинтън е увеличила до 8% преднината си пред съперника й в надпреварата за Овалния кабинет Доналд Тръмп. Сондажът е проведен между 14 и 18 август. Според резултатите 42% от вероятните избиратели ще гласуват за Клинтън, а 34 на сто – за Тръмп. Цели 23% от американците обаче няма да подкрепят нито един от двамата основни претенденти. Проучване преди две седмици на същата агенция показа, че преднината на Клинтън се е стопила до 3 на сто.

Хилари Клинтън води пред Тръмп през по-голямата част от предизборната кампания, припомня Ройтерс. На същия етап преди четири години борбата бе по-оспорвана. Тогава президентът Барак Обама, който впоследствие бе преизбран, водеше с по-малко 2% пред републиканеца Мит Ромни.

Същевременно в интервю за германския телевизионен канал ZDF бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен предупреди за рисковете, които произтичат от евентуален президентски мандат на Доналд Тръмп, кандидат на Републиканската партия за поста в Белия дом. „С изявленията си той остави силни съмнения относно готовността за защита на САЩ", подчерта датският политик. Расмунсен изрази опасения, че президент като Тръмп ще отслаби не само НАТО, но и Западната цивилизация като цяло.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.