• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Биографът на Тръмп: Стана по-лошо, отколкото се опасявах

Биографът на Тръмп: Стана по-лошо, отколкото се опасявах

/КРОСС/ Дейвид Кей Джонстън с унищожителна критика към стопанина на Белия дом

Политиката, която води Доналд Тръмп, е крайно опасна за световния мир. Той е непредвидим, стана по-лошо, отколкото се очакваше. Това заявява известният американски разследващ журналист и носител на престижната награда "Пулицър" Дейвид Кей Джонстън.
През 2016 г., когато Тръмп водеше предизборна битка като кандидат на републиканците за президент на САЩ, Джонстън публикува негова биография, озаглавена "Досието Тръмп".

В интервю за германския всекидневник "Нордвест Цайтунг" именитият журналист и автор говори открито за кардиналните грешки на президента на САЩ.

Господин Джонстън, точно преди година, още преди Доналд Тръмп да бъде избран за президент на САЩ, вие предупредихте за задаващ се кошмар. От днешна гледна точка смятате ли, че сте бил прав?

Стана по-лошо, отколкото се опасявах. Тръмп се оказа напълно непредвидим, тъй като няма никакъв политически опит и все още не разбира как в САЩ се управлява в духа на конституцията. Той смята, че Конгресът и съдилищата са му подчинени. Обгражда се с последователи, които искат да унищожат американската политическа система.

Тръмп успя ли вече да промени САЩ?

Все още не се знае дали Тръмп ще се подхлъзне и скоро ще изчезне, без да остави дълбока следа. Едва през следващите президентски избори през 2020 г. ще видим дали е радикализирал и трайно разединил страната. Опасността е голяма. Неговата изборна победа преди година шокира много десни и леви политици. Те обаче не успяха да излъчат нито свой убедителен лидер, нито да представят политически план "Анти Тръмп". Обединяват се около идеята за оказване на съпротива. Но докато демократите само казват срещу какво се обявяват и не предлагат своя визия за бъдещето, зад която да застанат, то те нямат никакви шансове.

В момента президентът е в Азия. Във вторник от Сеул той призова Пхенян към преговори по ядрената му програма. Ще се удаде ли на Тръмп да свали напрежението със Северна Корея?

Точно обратното. Визитата на Тръмп в Азия изглежда е част от целенасочена стратегия за провокация. По време на предизборната борба той обяви, че естествено ще използа атомни оръжия. Сега той иска да провокира Пхенян към реакция, за да може да осъществи оповестеното си намерение и да оправдае ядрен удар срещу Северна Корея. Застрашен е животът на 25 милиона души, живеещи в страна затвор, а САЩ биха се превърнали в престъпна държава. За мен Доналд Тръмп е огромна опасност за световния мир. И в Близкия изток върши поразии. Той похвали Саудитска Арабия заради битката й срещу тероризма, а точно саудитите финансират повече терористи, отколкото всички останали държави. Просто му липсват основни познания, за да може да взима мъдри решения.

Смятате ли, че през 2020 г. Тръмп отново ще се кандидатира за президент?

Ясно е, че ще го направи и на следващите избори. Той вече започна да набира дарения за предизборната си кампания, макар да беше избран за президент едва преди година. И в това отношение погазва всички правила. Живителният извор на неговата власт са налудничавите представи на републиканците, които следват линията на пропагандни медии и сайтове, като Fox, Breitbart и InfoWar. Медиите непрестанно разпространяват Fake News (лъжливи новини), а хората масово се ловят на въдицата им. Докато повече от половината републикаци вярват на Тръмп и не прозират триковете и лъжите му, дотогава републиканците в Конгреса няма да могат да се възправят срещу него, без да разрушат собствената си политическа кариера.

Превод: Клуб Z

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.