• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Със сълзотворен газ полицията разпръсна протестиращи срещу политиката на Тръмп във Финикс

Със сълзотворен газ полицията разпръсна протестиращи срещу политиката на Тръмп във Финикс

/КРОСС/ Ако трябва, ще затворим правителството, но ще построим стената на границата с Мексико, заяви американския президент Доналд Тръмп на митинг в конгресния център във Финикс, предава Ройтерс, цитиран от БНР.

По проблема със Северна Корея Тръмп вижда положителен обрат. За севернокорейския лидер Ким Чен Ун, президентът каза, че отчита факта, че той започва да уважава американската страна. От това може да излезе нещо положително, заяви Тръмп пред поддръжниците си в столицата на щата Финикс.

В речта си той се върна към първоначалната си теза, че насилието в Шарлотсвил, за което като главни виновници се сочат расисти и неонацисти, може да е причинено от различни посоки. Тръмп отново се нахвърли срещу медиите с думите: Време е да изобличим лъжите на мошеническите медии и да разкрием ролята им в подбуждането на насилие.

Междувременно, извън конгресния център във Финикс се спречкаха привърженици на Тръмп и протестиращи. Наложило се е полицията да разпръсне с димни гранати и газ множеството. Съобщава се, че някои от протестиращите са замеряли полицаите с бутилки и камъни. Не се съобщава точният брой на демонстрантите, но според местни медии те са няколко хиляди.

Кметът на Финикс Грег Стантън беше помолил американския президент да отложи политическия си митинг, за да даде време за потушаване на напрежиението след събитията в Шарлотсвил. Протестиращи срещу Тръмп скандираха: Срам, срам, срам и Не на Тръмп, не на Ку Клукс Клан, не на фашистки Съединени щати. Привърженици на президента отвърнаха с призиви да се построи стената.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.