• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Невена Мандаджиева: В САЩ е възможно да се създаде положение, близко до парализа

Невена Мандаджиева: В САЩ е възможно да се създаде положение, близко до парализа

/КРОСС/ В САЩ е възможно да се създаде положение, близко до парализа, коментира пред БНР политологът Невена Мандаджиева. Според нея по редица въпроси ще има патова ситуация между конгресмените и президента Тръмп. По думите й това неизбежно ще даде тон на едно непрекъснато противопоставяне за следващите две години до президентските избори.

 „По отношение на външната политика и националната сигурност администрацията и лично президентът имат почти изключителни правомощия. Това, което опозицията по тези въпроси и политики може да направи, е по скоро да предлага алтернативни решения, които да подготвят избирателите за тяхната платформа за следващите избори. Те трябва да предложат и свое решение на политиката спрямо имиграцията, бежанците, включително и по много оспорвания въпрос за статута на децата на незаконно пребиваващите имигранти. Трябва да представят работеща алтернатива на политиките на сегашната администрация в областта на търговията и глобалните икономически въпроси. Именно как те ще използват новопридобитата законодателна власт ще определи дали могат да предложат ефективен контрапункт на някои от най-противоречивите политики на президента и съответно да подготвят благоприятен контекст за своето представяне след 2 години на изборите. Необходимо е да решат и вътрешните си противоречия. Времето това да стане е сега“, коментира тя в предаването "Събота 150".

Мандаджиева подчерта, че за да могат демократите да се преборят с предимството на Тръмп за следващите избори, те имат нужда от време, партийна дисциплина и визионерство, които към момента не се наблюдават.

Според нея в момента Доналд Тръмп демонстрира, че контролът над имигрантските потоците, сигурността на държавната граница и защитата на националните интереси не са приоритет за демократите, именно защото те отказват пари за изграждане на стена на границата с Мексико. Колкото по-шумен е скандалът и колкото по-дълго се проточва, така Тръмп показва предимствата си и загрижеността си за националната сигурност, подчерта политологът. Според нея в сегашната ситуация нито едната, нито другата страна са склонни на отстъпки.

Припомняме, че именно заради неотпуснатите средства от конгреса за сената доведе до частично спиране на работата на американското правителство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.