• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Тръмп: Ще унищожим напълно Северна Корея, ако се налага

Тръмп: Ще унищожим напълно Северна Корея, ако се налага

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши Северна Корея с „пълно унищожение", ако Пхенян не се откаже от ядрената си програма. Той обяви това в първата си реч пред Общото събрание на ООН, предадоха световните агенции.

Според Тръмп САЩ "имат голяма сила и търпение, но ако бъдат принудени да защитят себе си или своите съюзници, няма да имаме избор освен да унищожим напълно Северна Корея".

"Ракетния човек се намира на път към самоубийство", допълни американският държавен глава говорейки за Ким Чен-ун.

В дебютната си реч пред световната организация той определи справянето със севернокорейската заплаха като първостепенно глобално предизвикателство.

Президентът на САЩ заяви още, че светът е изправен пред деструктувни заплахи от престъпни държави, терористи и екстремисти.

Друг престъпен режим пък е този в Иран, като Тръмп отбеляза, че ядреното споразумение от 2015 г. е "позор за САЩ". Тръмп смята, че Иран е "икономически изчерпана престъпна държава", чиито главен износ е насилие.

Той нарече Иран "престъпна държава" и "корумпирана диктатура". Разкритикува Техеран за дестабилизиращото поведение и нарече управляващите "режим, който е способен да убива".

Тръмп определи като "престъпно" управлението на Башар Асад в Сирия и обвини правителството, че е използвало "химически оръжия" срещу народа си, включително и срещу "невинни деца".

Според него "авторитарни сили се опитват да съборят" системи и алианси, които "насочиха войната към свобода" след Втората световна война.

По думите му светът едновременно е изправен пред огромни надежди и голяма опасност.

Тръмп изтъкна също, че САЩ повече няма да правят отстъпки при договарянето с други държави.

"Нашите граждани платиха крайната цена при защитата на нашета свобода. Те също се бореха за защитата на други държави, представлявани в тази зала. Винаги ще поставям САЩ на първо място, както вие трябва да поставите вашите държави на първо място", продължи той, цитиран от news.bg.

Според американския лидер трябва да се отдаде "вечно уважение за американския характер, тъй като САЩ участваха във войни в чужбина, но никога не потърсиха териториална експанзия и не наложиха начина си на живот върху други хора".

"Искаме хармония и приятелство, а не конфликти и борба", подчерта милиардерът, но добави, че САЩ искат да „сияят като пример".

Американският лидер допълни още, че е избран, за даде властта на хората, "където принадлежи".
Той говори и за хората, че трябва да постигнат мечтите си и децата да живеят в свят без омраза.
"Успехът на ООН зависи от независимата сила на страните-членки", убеден държавният глава на САЩ.

Той призна, че всички държави имат различни цели, но "красивата визия", довела до създаването на ООН, е позволила на хората да работят съвместно. В миналото Тръмп многократно критикуваше световната организация.

Президентът на САЩ увеличи тона, докато говореше за заплахата от международен тероризъм.

САЩ работят, по думите му, със съюзниците си в Близкия изток за "смазване" на терористите.

"Страната ни постигна повече срещу ДАЕШ ("Ислямска държава") през последните 8 месеца", похвали се той и благодари на Йордания, Турция и Ливан, че са приели милиони бежанци.

"САЩ са състрадателна нация", заяви той преди да започне да защитава усилията на правителството му за намаляване броя на приетите в САЩ мигранти.

Той изрази и гнева си относно приноса на САЩ към ООН. Тръмп обяви, че САЩ носят "несправедлива тежест" с предоставяните за ООН ресурси.

След това той атакува Куба и правителството на Венецуела. Според него хората трябва да направят повече, за да отговорят на ситуацията там, критикувайки комунизма.

В края на речта си американският държавник говори за американската средна класа, обещавайки, че никога няма да бъде забравена. Той също посочи колко е важен патриотизмът и че държавите могат да разрешат конфликтите по света само ако се защитават и конкретно своите интереси.

"Сега ние призоваваме за голямо събуждане на нациите. Трябва да победим враговете на човечеството и да отключим потенциала на живота", поясни той в края на речта си, продължила близо 42 минути.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ганю Сомов

Тоя богат Рижав Кравар сигурно не знае,че "Ковчегът джобове няма".

19.09.2017 22:53:31

Редник

Според Тръмп САЩ "имат голяма сила и търпение, но ако бъдат принудени да защитят себе си или своите съюзници, няма да имаме избор освен да унищожим напълно Северна Корея". Ако в Канада и Мексико се напълни със северно корейски войски нахлуващи в САЩ ще бъдете принудени - ако не , сте пладнешки крадци и убийци !

19.09.2017 21:47:55

Анонимен

Ще, ще...айде пробвай се!?!

19.09.2017 21:35:17

Анонимен

Чичо Скруч е Фалшив!!!

19.09.2017 21:06:12

Анонимен

Че то половината свят е престъпен според тръмпи!... Нищо не спомена за "най-голямата заплаха", обаче...:)

19.09.2017 19:03:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.