• 07 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8001
  •  GBP / BGN 2.2986
  •  CHF / BGN 2.0190
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Избраният за вицепрезидент Майк Пенс ще ръководи преходния екип на Тръмп

Избраният за вицепрезидент Майк Пенс ще ръководи преходния екип на Тръмп

/КРОСС/ Избраният за вицепрезидент на САЩ Майк Пенс ще ръководи преходния екип на следващия президент Доналд Тръмп. Той сменя на този пост губернатора на Ню Джърси Крис Кристи, който остава в екипа като негов заместник, предаде Асошиейтед прес.

Съобщавайки днес новината, Тръмп заяви, че Пенс ще надгражда постигнатото от Кристи.

Губернаторът на Ню Джърси бе верен съветник на милиардера през голяма част от предизборната му кампания и бе близо до това да бъде издигнат от него за кандидат за вицепрезидентския пост, отбелязва АП. Изборът на бъдещия президент на САЩ обаче в крайна сметка се спря на Пенс - губернатор на Индиана, бивш конгресмен с опит във Вашингтон и дълбоки връзки с консерваторите.

Тръмп и Кристи се разделечиха през последния етап от кампанията. Губернаторът на Ню Джърси недоволстваше, че кандидатът на републиканците не се вслушва в съветите му, по-конкретно как да реагира след разпространяването на видеозапис с негови обидни коментари по адрес на жените.
В североизточния американски щат освен това се чуват призиви за отстраняване на Кристи, след като двама негови бивши сътрудници бяха осъдени за умишлено блокиране на трафика на мост в отмъщение срещу кмет демократ, който отказал да подкрепи техния шеф на изборите за губернатор. Самият Кристи отрича да е знаел за случая.

Тръмп е първият избран президент на САЩ след Джими Картър (1977-1981 г.), който назначава своя вицепрезидент начело на преходния си екип, отбелязва АП.

Заместник-председатели на преходния изпълнителен комитет още са бившият председател на Камарата на представителите Нют Гингрич, бившият неврохирург Бен Карсън, генерал-лейтенантът Майкъл Флин, бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани и сенаторът от щата Алабама Джеф Сешънс.
В комитета влизат и три от големите деца на Тръмп - Доналд младши, Ерик и Иванка, както и Джаред Къшнър, съпругът на Иванка. Къшнър играеше важна роля в кампанията на Тръмп и бе забелязан на вчерашната среща с шефа на кабинета на Обама.

Следващият президент на САЩ ще бъде съветван още от председателя на Националния комитет на Републиканската партия Райнс Прибъс, основателя на ПейПал Питър Тийл и бившия началник на информационния сайт Брайтбарт Стив Банън.

По време на предизборната кампания Тръмп обеща да "пресуши блатото" във Вашингтон от традиционни представители на политическия елит. Преходният му екип обаче е удивително пълен с хора с дълга политическа кариера, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: БТА

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.